Híreink

Létrejött a Quaestor-koalíció

2015-03-26 17:05
-A +A
A Jobbik meglepetéssel értesült arról, hogy a Quaestor-ügyben súlyosan érintett baloldali pártok nem tartanak igényt az egyeztetés során a Jobbik társaságára. Ugyanakkor a nemzeti párt a teljes "Quaestor-koalíciót" el szeretné és el fogja számoltatni kormányra kerülése esetén - mondta Volner János csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A Jobbik alelnöke emlékeztetett: látható, hogy az MSZP-kormány idején történt egy 16,9 milliárd forintos kezességvállalás a csaló brókerház részére, illetve az is, hogy nem győződött meg arról az akkori kormány, hogy ez a rendkívül nagy összegű kezességvállalás fedezetpapírokra történt-e, vagy pedig a nagy semmire - mint ahogy az utólag bebizonyosodott.

Volner János szerint látható az is, hogy ebben az ügyben született feljelentést már a Fidesz segített eltusolni. Nincs másról szó: létrejött a "Quaestor-koalíció". Az egyik párt disznóságait a másik párt segített eltusolni.

Jelenleg annak lehetünk tanúi, hogy bennfentes információk birtokában, vélhetően nagyon sok közpénzt és magánpénzt eltávolítottak a Quaestorból az utolsó napokban az illetékesek, akik visszaéltek azzal, hogy számukra rendelkezésre álltak a szükséges információk.

A Jobbik szerint rendkívül felelőtlen az, hogy az a Fidesz kormány tőzsdézett az emberek tízmilliárdjaival, amely egykor a magánnyugdíjpénztárak államosítás erőszakos lépéseit azzal indokolta, hogy ne tőzsdézzen senki az emberek pénzével.

Volner emlékeztetett: 2011-ben Matolcsy György egy hasonló ügyben - még miniszterként - tájékoztatta Goldman Sachs bankárait arról, hogy Magyarország az IMF-hez fordul, azok pedig visszaélhettek ezzel a bennfentes információval, több milliárd forinttal megkárosítva ezzel az államot. Ebben az ügyben sem történt elszámoltatás, a Fidesz már ezt az ügyet is eltusolta - tette hozzá.

A Jobbik nem fogja engedni, hogy ezt a botrány a Quaestor-koalíció közösen, egymással összefogva eltusolhassa.

Volner János - mint a Vállalkozásfejlesztési Bizottság elnöke - meghívta Matolcsy Györgyöt és Szijjártó Pétert annak érdekében, hogy tisztázzuk a részleteket. Szijjártó Péter adjon számot arról, hogy ő vagy a családtagjai tartottak-e pénzt a Quaestorban, ha igen, kivették-e abból a pénzüket közvetlenül a válság kirobbanását megelőzően.

Volner János elmondta: a Jobbik kormányra kerülése után személyesen ő fogja irányítani az elszámoltatást, egyben garantálja az eredményességét.

alfahir.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


Miközben az Orbán-kormány az elesettek védelmezőjének szerepében tetszeleg, ismételten megtagadták a segítő kéz nyújtásá
A Jobbik üdvözli a devizahitelesekért történő kiállást
Felszólítjuk a kormányzatot arra, hogy haladéktalanul üljön tárgyalóasztalhoz a demonstrációt összehívókkal és minden mé

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július