Híreink

Létszámleépítés

2018-07-12 15:38
-A +A
 
A Jobbik szerint a közszférában dolgozók megfélemlítése a célja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által a kormányzat számára megfogalmazott 100 ezer fős létszámleépítési javaslatnak - jelentette ki Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján.
 
Az ellenzéki képviselő elmondta: időről időre, "leosztott szerepek", "átlátszó koreográfia" és "előre megírt forgatókönyv" alapján ijesztik meg a köz alkalmazásában álló munkavállalókat úgy, hogy a kormányhoz közel álló "nemzeti nagytőkések" elvárásként fogalmazzák meg a kormánynak a tömeges elbocsátásokat a közszférában.
 
Hozzátette: a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége most 100 ezer főben határozta meg az elbocsátandók számát.
 
"Az a cél, hogy megijesszék, megfélemlítsék azokat a közszolgákat, akiket a kormányzat szerint zsellérsorban kell tartani" - jelentette ki.
 
Ismertetése szerint jelenleg 824 ezren dolgoznak a közszférában, ebből 120 ezer a közfoglalkoztatott, 455 ezer a közalkalmazott, 35 ezer a köztisztviselő és 42 ezer a kormánytisztviselő.
 
Hegedűs Lorántné közölte: a Jobbik azzal egyetértene, ha a kormány az államtitkárokon, helyettes államtitkárokon és a kormánybiztosokon spórolna.
 
Azzal viszont nem, ha az állami tisztviselők és kormánytisztviselők között lenne létszámleépítés, hiszen ők sokszor életbevágóan fontos ügyfajtákat visznek, túl vannak terhelve és ehhez képest keveset keresnek.
 
Hozzátette: a közalkalmazottak, vagyis többek között az orvosok, nővérek, védőnők és pedagógusok körében sem lehet létszámleépítés, hiszen belőlük kevesebb van a szükségesnél.
 
Azt is hangsúlyozta, hogy a Jobbik szerint nem azokat az embereket kell felelőssé tenni a bürokráciáért, akik a rendszerben dolgoznak, hiszen ők csak betartják a törvényeket.
 
Közölte: megszorítások helyett a közszférában dolgozók valódi megbecsülésére van szükség, ezért a Jobbik a köztisztviselők 38 ezer forintos illetményalapját a jövő évi költségvetésben 60 ezer forintra emelné, így 70 ezer ember kaphatna jelentős bérfejlesztést.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

Szalai Balázs a kilakoltatást legaljasabb cinizmussal így kommentálta a legnagyobb közösségi oldalon: „szenvedünk, szenvedgetünk?????
Reagálás a Fidesz közleményére

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 május