Létszámleépítés

2018-07-12 15:38

A Jobbik szerint a közszférában dolgozók megfélemlítése a célja a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége (MGYOSZ) által a kormányzat számára megfogalmazott 100 ezer fős létszámleépítési javaslatnak - jelentette ki Hegedűs Lorántné, a Jobbik alelnöke budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki képviselő elmondta: időről időre, "leosztott szerepek", "átlátszó koreográfia" és "előre megírt forgatókönyv" alapján ijesztik meg a köz alkalmazásában álló munkavállalókat úgy, hogy a kormányhoz közel álló "nemzeti nagytőkések" elvárásként fogalmazzák meg a kormánynak a tömeges elbocsátásokat a közszférában.

Hozzátette: a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége most 100 ezer főben határozta meg az elbocsátandók számát.

"Az a cél, hogy megijesszék, megfélemlítsék azokat a közszolgákat, akiket a kormányzat szerint zsellérsorban kell tartani" - jelentette ki.

Ismertetése szerint jelenleg 824 ezren dolgoznak a közszférában, ebből 120 ezer a közfoglalkoztatott, 455 ezer a közalkalmazott, 35 ezer a köztisztviselő és 42 ezer a kormánytisztviselő.

Hegedűs Lorántné közölte: a Jobbik azzal egyetértene, ha a kormány az államtitkárokon, helyettes államtitkárokon és a kormánybiztosokon spórolna.

Azzal viszont nem, ha az állami tisztviselők és kormánytisztviselők között lenne létszámleépítés, hiszen ők sokszor életbevágóan fontos ügyfajtákat visznek, túl vannak terhelve és ehhez képest keveset keresnek.

Hozzátette: a közalkalmazottak, vagyis többek között az orvosok, nővérek, védőnők és pedagógusok körében sem lehet létszámleépítés, hiszen belőlük kevesebb van a szükségesnél.

Azt is hangsúlyozta, hogy a Jobbik szerint nem azokat az embereket kell felelőssé tenni a bürokráciáért, akik a rendszerben dolgoznak, hiszen ők csak betartják a törvényeket.

Közölte: megszorítások helyett a közszférában dolgozók valódi megbecsülésére van szükség, ezért a Jobbik a köztisztviselők 38 ezer forintos illetményalapját a jövő évi költségvetésben 60 ezer forintra emelné, így 70 ezer ember kaphatna jelentős bérfejlesztést.

alfahir.hu - jobbik.hu

Hogyan lelhetnénk meg méltó helyünket Európában? A magyar nemzeti oldal egészen a legutóbbi időkig komoly problémával szembesült ezen a téren.
Csütörtökön kora reggel ismét megpróbáltak megfosztani otthonától egy soroksári idős asszonyt, aki már kétszeresen is kifizette banki adósságát, mégis ráküldték a végrehajtót.

2018 szeptember