LEVÉL KÓSA LAJOSNAK, A HONVÉDELMI BIZOTTSÁG ELNÖKÉNEK - Tisztelt Elnök Úr!

2020-01-09 08:02

Bizonyosan Ön is értesült róla, hogy az éjszaka folyamán Quasem Suleimani iráni politikus likvidálásával összefüggésben rakétatámadások értek több iraki várost, köztük Erbilt, ahol magyar katonák teljesítenek szolgálatot.

A kialakult helyzetre tekintettel javaslom, hogy az Ön által vezetett Honvédelmi és Rendészeti Bizottság, valamint az általam elnökölt Nemzetbiztonsági bizottság a lehető leghamarabb közösen üljön össze és kérjen minden fontos részletre kiterjedő tájékoztatást az illetékes állami vezetőktől és szolgálatoktól.

A nemzet biztonsága az első, nekünk országgyűlési képviselőknek pedig minden pártpolitikai és egyéb megfontoláson túl a magyar állampolgárok testi épsége a legfontosabb. Bár a rendelkezésre álló információk alapján jelenleg nincs közvetlen veszélyhelyzet, de arra kérem, előzzük meg a bajt, gondolkodjunk előre, hogy ez a konfliktus ne kerüljön magyar életekbe. Ne adjunk teret annak a lehetőségnek, hogy csak az események után kullogva tudjunk segítő kezet nyújtani.

Biztosan egyetért velem abban, hogy a kialakult helyzetben időszerű meghallgatnunk Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, valamint Dr. Benkő Tibor honvédelmi minisztert, továbbá a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat és az Információs Hivatal munkatársait.

Magyarország érdekében az Országgyűlés illetékes bizottságainak pontos képet kell kapniuk a magyar katonák, civilek és gazdasági érdekeltségek biztonsági helyzetével, valamint a mostani konfliktus lehetséges kimeneteleivel kapcsolatban.

Mihamarabbi érdemi válaszát kérve,

Stummer János,
a Nemzetbiztonsági Bizottság elnökeStummer János Facebook-bejegyzése: LEVÉL KÓSA LAJOSNAK, A HONVÉDELMI BIZOTTSÁG ELNÖKÉNEK

Fotó: Béli Balázs
Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke nyilatkozott a járvány biztonsági kockzatairól.

2020 április