Híreink

Levélben kéri a Jobbik Semjén Zsolttól a beregszászi magyar gimnázium nemzeti jelentőségű intézménnyé nyilvánítását

2016-12-22 12:02
-A +A

A Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium nemzeti jelentőségű intézménnyé nyilvánítását kezdeményezi a Jobbik nevében Vona Gábor elnök és Szávay István, az ellenzéki erő Nemzetpolitikai Kabinetének elnöke. Ennek alapján a többi nagy kárpátaljai magyar középiskolához hasonlóan ez a neves, szintén kiváló eredményekkel büszkélkedő oktatási intézmény is kiemelt magyar állami támogatásban részesülhet.

Az iskola 2010 óta mindössze 600 ezer forint támogatásban részesült a magyar állam részéről a Bethlen Gábor Alap révén. A Jobbik – lehetőségeihez mérten – pártalapítványa révén 2013-ban 1 millió forinttal segítette a kárpátaljai intézményt.

Annak érdekében, hogy a Beregszászi Bethlen Gábor Magyar Gimnázium is nemzeti jelentőségű intézménnyé válhasson, így kvázi normatív támogatásban részesülve fenntartható legyen a jelenlegi, magas szintű, magyar nyelvű oktatás, a Jobbik mint MÁÉRT-tagszervezet nevében Vona Gábor és Szávay István levélben fordultak Semjén Zsolt miniszterelnök-helyetteshez. A levél Szávay István Facebook-oldalán ide kattintva olvasható.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

Ajánlott cikkek

Ezúttal az m1 gondolta azt, hogy nekik is fel kell zárkózniuk a habonyi hazugsággépezethez.
A magyar kultúra napján nemzeti identitásunk és hagyományunk ápolásának fontosságára is figyelmet kell fordítanunk amellett, hogy megköszönjük a kulturális szférában dolgozók áldozatos munkáját.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
 
2018 január