Híreink

Losonczy Pál: "Az V. kerület nem kér az autókon táncoló turistahordákból"

2019-10-04 14:15
-A +A
 
A VII. kerületi bulinegyedből átterjedő buliturizmusnak és a hozzá kapcsolódó negatív jelenségeknek szabna gátat a Jobbik a belvárosban - mondta el Losonczy Pál, az ellenzéki párt polgármesterjelöltje budapesti sajtótájékoztatóján, október 3-án.
 
A jobbikos önkormányzati képviselő emlékeztetett, hogy a bulinegyed még a szocialista Hunvald György regnálása alatt alakult ki, amikor a 2000-es évek elején a Belső-Erzsébetváros nagy részéből irodaházakat akart kialakítani az akkori önkormányzat, ám ennek keresztbe tett az akkortájt kitörő gazdasági válság:
 
"Az alacsony ingatlanárak miatt a befektetők nem tudták volna kiadni az irodákat, ezért vendéglátóknak adták bérbe a leromlott állapotú házakat, így alakult ki a budapesti buliturizmus központja."
 
Losonczy szerint a vársorész funkciójának megváltozása, az éjszakai teraszok kialakításával rengeteg kosszal, zajjal, sorozatos csendháborításokkal és a bűnözés elharapódzásával járt, többek között a drogterjesztés és az erőszak intenzív terjedésével járt. A Jobbik képviselője szerint ezek a jelenségek egyre inkább kezdenek átterjedni a belvárosba is.
 
"Az V. kerület egy elegáns, színvonalas közterületekkel rendelkező városrész, ahová nem szeretnénk, hogy átterjedjenek ezek a jelenségek." - hangsúlyozta a jobbikos polgármesterjelölt.
 
Hozzátette: szerinte a másik súlyos probléma, ami együtt jár a buliturizmussal az az Airbnb-hez, a napi kiadású lakásokhoz kapcsolódik: "Ezeket jellemzően angol turistacsoportok veszik igénybe, akik egyszerre akár nyolcan-tizenketten is bérelnek egy lakást, az ingatlanokat lelakják, a házat nem kímélik, sokszor a kapukódot elfelejtve zavarják föl az éjszaka közepén a lakókat, hogy be tudjanak jutni, illetve egymást heccelve vizelnek versenyt a körfolyosón."
 
A polgármesterjelölt arra az esete is utalt, amikor nemrég a Markó utcai mentőpalotánál parkoló magánautókat rongáltak meg a részeg látogatók: "Az V. kerület nem kér az autókon táncoló, hangoskodó, vandál turistahordákból, mert a lakók egyre kevésbé tudják elviselni ezt a helyzetet."
 
Losonczy Pál elmondta: "Ha a Jobbik jó pozícióba kerül a belvárosi önkormányzatban, akkor azonnal, rendeleti szinten fogunk változtatni ezen az áldatlan állapoton, illetve a zenés-táncos szórakozóhelyek működési engedélyeit is felül fogjuk vizsgálni."
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Fotó: Béli Balázs
Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke nyilatkozott a járvány biztonsági kockzatairól.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 április