Híreink

Lovasíjász bemutatót szerveztek a svájci jobbikosok

2016-09-23 16:00
-A +A

Filmvetítést tartottak Kassai Lajos életművéről szeptember közepén Bázelben. Az esemény főszervezője, Walter Pál Péter elmondta, még januárban, a film budapesti premierje után vette fel a kapcsolatot az egyik forgalmazóval, és hosszú szervezés után döntöttek a hétvégi vetítés mellett, ami a családosoknak és a díszvendégeknek - Chemez Farkas lovas zarándoknak és társaiknak - is megfelelő volt.

"Egy kisebb mozit béreltünk ki, ami tökéletes helyszínt biztosított volna, a film vetítése előtt pár nappal viszont a mozi 'technikai okokra' hivatkozva lemondta az előadást. Gyorsan kellett döntenünk, és a jobbikos baráti kör több hónapos működése alatt kialakult összetartás arra ösztönzött bennünket, hogy semmiféleképpen ne adjuk fel, és spontán szervezzük meg a vetítést" - nyilatkozta Walter Pál Péter.

A svájci szervező elmondta: "Minden tagunk valamilyen szinten kivette a részét a program sikeréből, valaki projektort hozott, valaki DVD-lejátszót, hangfalat, mások technikai hozzáértésüket adták, és volt olyan is, aki az utolsó pillanatban kibérelt vetítő termet segített berendezni. Rengeteg stresszel járt a véglegesítés, de a vetítés utáni nézők reakciója és köszönete megérte a fáradozást. Ismeretségek születtek és tartalmas beszélgetések hangzottak el a film előtt és után is, amit szintén jó érzés volt látni. Hát még azt, ahogyan 5-6 éves gyerekek végignézték az ősi kultúránkról és múltunkról szóló dokumentumfilmet!"

"A vetítés során többen érdeklődéssel jöttek oda a Jobbik svájci működéséről kérdezve, amiről bővebb információt adtunk nemzeti érzelmű honfitársainknak. Összefoglalva: egy élmény volt részese lenni az egésznek, mert itt bizonyosodott be igazán hogy igazi Baráti Kör vagyunk" - fogalmazott a szervező.

Jobbik Magyarországért Mozgalom

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

"Azt látjuk, hogy a polgárosodás, a valódi kereszténydemokrácia Magyarországon nem alakult ki, ez nem tartozott a Fidesz valódi céljai közé."
A Jobbik úgy tűnt, próbál ideológia-semlegesen politizálni, szimbolikus ügyeket nem felvetni, az Elvi Nyilatkozat viszont egy határozott, mainstream jobbközép deklaráció.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 július