A magyar férfiak alig érik meg a nyugdíjkorthatárt

2018-08-06 17:13

A Jobbik el akarja érni, hogy ne csak a nők, hanem a férfiak is vonulhassanak nyugdíjba negyven évnyi munkaviszony után - mondta hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Ander Balázs, a párt országgyűlési képviselője.

Szavai szerint folyamatosan bombázni fogják ezzel a javaslattal a kormányzatot.

Hangsúlyozta, hogy éltek már ezzel a kezdeményezéssel a jövő évi költségvetés vitája során is; számításaik szerint 2019-ben ez a megoldás 40, a rendszer kiteljesedése után évi 150-160 milliárd forintjába kerülne a büdzsének.

A költségvetést ez nem rendítené meg - jelentette ki az ellenzéki politikus, olyan statisztikákat idézve, amelyek szerint a hatvan év feletti lakosság tizede megváltozott munkaképességűnek számít, négyszer ekkora a krónikus betegséggel küzdők aránya, a magyarországi férfiak háromötöde pedig meg sem éri a nyugdíjba vonulás most hatályos alsó korhatárát.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik képviselői csütörtökön nyújtottak be egy törvénymódosító javaslatot, amely alapján a fúrt kutak tulajdonosai további két év haladékot kapnának kútjaik bejelentésére.
Miután a mérhetetlen Fidesz-korrupció miatt az unió elzárja a pénzcsapokat, a kormány Miskolctól is visszaveszi a még fel nem használt EU-s forrásokat.

2018 október