A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás – A földmutyi nyomában a Bar!kád

2013-06-27 10:06

Pörzse Sándor: Trianon 2013

Botrány volt. Jó nagy. Rogán szerint a taxisblokád óta ilyen nagy botrány még nem is volt. Szerinte persze az egész akcióból az derült ki, hogy a Jobbik alkalmatlan a kormányzásra. Hogy ők mire alkalmasak és mire nem, azt persze régen tudjuk.

Vona Gábor: Az anyaföldvédelem napja

Példátlan provokáció. Elképesztő antidemokratikus megnyilvánulás. Az utcai vandálok garázdálkodása az Országgyűlésben. Káosz, anarchia és agresszió. Zsebjakobinusok. Nagyjából ezekkel a szavakkal kommentálta a kormányoldali sajtó és néhány fizetett újságírója a Jobbik pulpitusfoglalását. Ezzel szemben számunkra június 21-e az anyaföldvédelem napjaként vonul majd be a történelembe. Merthogy ott lesz, abban mindenki egyetért.

Újabb populista megszorítás

Aki nem él a kormánypropaganda bűvöletében, az maga is láthatja: a kormány radikálisan csökkenti a gyógyszerkasszát, kórházakat zár be, hosszabbak a műtéti várólisták, és jelentős összegekkel kurtítják meg a közoktatási kiadásokat. A költségvetésnek nincs elég pénze, ugyanis sem a globális tőke, sem a hazai oligarcha réteg nem fizeti meg a munkaerő újratermelésének költségeit. Ha nem változtatunk a társadalmi jövedelmek elosztásán, akkor abba bele fog pusztulni az ország – nyilatkozta a Bar!kádnak Volner János, a Jobbik alelnöke, országgyűlési képviselője, aki szerint nem újabb, a lakosságra hárított megszorításokra lenne szükség, hanem a magyar embereknek kellene nagyobb arányban részesedniük az általuk megtermelt jövedelemből.

A magyar föld átjátszása idegeneknek: hazaárulás

Botrány a Parlamentben. A saját korábbi programjával is szembemenve a Fidesz–KDNP megszavazta az új földtörvényt. Azt a jogszabályt, amelynek értelmében – a kormánypárti kommunikáció ellenére – 2014. május 1-jétől külföldiek is törvényesen vásárolhatnak magyar termőföldet. A Jobbik parlamenti frakciója az elnöki pulpitus elfoglalásával próbálta meg megakadályozni a törvény megszavazását.

Ich liebe Komitat Zala!

Egy fideszes országgyűlési képviselő története, aki állítólag a kilencvenes években tevékenyen részt vett a magyar földek kiárusításában, és egy osztrák milliárdosé, aki egy egész tavat eresztett le sokak szerint csak azért, mert a magyar horgászok zavarták. Zala megyében jártunk, ahol a földeken egymást érik az ausztriai rendszámú John Deere gépek.

Kettős mérce élőkre és holtakra

Quod licet Iovi, non licet bovi, vagyis: amit szabad Jupiternek, nem szabad a kisökörnek – tartja a latin mondás. Napjaink, illetve a rendszerváltoztatás óta eltelt évtizedek Magyarországán, de nyugodtan mondhatjuk, hogy az egész világon e mondás két szóban sűrűsödik össze: kettős mérce.

Kamerák a szavazófülkében

Az Európai Bizottság egyik olasz képviselője szerint Viviane Reding igazságügyi biztos, az Európai Bizottság alelnöke a június 6. és 9. között Angliában megrendezett Bilderberg-konferencián a Magyarországról szóló negyedórás megbeszélésen arról biztosította az egybegyűlteket, hogy jövőre mindent megtesz majd az országgyűlési választások tisztaságának megkérdőjelezhetősége érdekében. A neve elhallgatását kérő uniós tisztviselő a Magyar Nemzettel osztotta meg a kiszivárgott információkat, és azt is elárulta, hogy a lejárató hadjáratban különböző nem kormányzati szervek és Bajnai Gordon is segíteni fognak majd. Az érintettek tagadnak, a baloldali sajtó bagatellizál, Magyarország pedig ismét célkeresztben van.

Keletre, magyar! – A turáni testvériség (5. rész)

Származási alapon egy százmilliónál is nagyobb közösség tagja lehet Magyarország, ha véghezviszi a keleti nyitást. Sorozatunkban a turáni gondolatot és a turáni népeket mutatjuk be.

Egyszemélyes háború

Az uniós biztos Magyarországgal szembeni törekvései egyértelműen szembe mennek az alapvető demokratikus értékekkel. Miközben az Európai Unió szervei a magyar kormány egyes lépéseit a demokráciára hivatkozva kritizálják.

Falkával a vad nyomában

Fontos lenne, hogy ne csak az értéktelen szórakozási lehetőségeket használják ki az emberek, hanem az olyan programokat is keressék, amelyek a hagyományainkhoz is hozzátartoznak. Egy falkavadászat során az ember kinn van a természetben, együtt a kutyával és a lóval, sportolhat, és közben komoly fizikai és szellemi tudást kaphat. Úri sportnak gondolják, de bárki számára elérhető – mondta el a Bar!kádnak Capári Róbert, Magyarország egyetlen kopófalka-tulajdonosa. Célja, hogy minél többen megismerjék a falkavadászatot, és ennek hagyományát ne csak őrizzék, hanem éljék is.

Aknák és értékek földje (2. rész)

Bosznia-Hercegovina egy magyarnak történelmi, turisztikai, politikai és vallási szempontból is érdekes és értékes terület lehet. Már amennyiben megismeri Európa talán legszebb, de mindenképpen legváltozatosabb országát, melynek stabilitása a közeljövő történelmének része.

Kassa bombázása (1. rész)

1941. június 26-án, immár 72 éve, ismeretlen felségjelzésű gépek légitámadást intéztek Magyarország ellen. A támadás, melynek áldozata Kassa városa volt, 32 emberéletet követelt nem beszélve a sebesültekről, valamint a komoly anyagi károkról. A bombázás pontos körülményei a mai napig nem egyértelműek, így azt sem lehet 100 százalékosan kijelenteni, mely ország állhatott a támadás hátterében. Mindenesetre a hazánk elleni légitámadás következményeként Magyarország belépett a II. világháborúba.

Óradnáról az Ünő-kőre

Csodaszép tündérleány volt Ünő, deli barna ifjú Korongyis. Egy holdvilágos este Korongyis odalopódzott a tündérkastélyhoz, hogy megbámulja a gyönyörű Ünőt. Ünő épp leszakított egy virágot és a keblére tűzte. E pillanatban megszólalt Korongyis, és elkérte a virágot. A tündérleány a szenvedélytől és a szerelmi hévtől elkábítva elfeledte tündéri voltát, szóba állt a földi emberrel és kebléről a virágot az ifjúnak adta. Egyszerre rémítő villám csapott le, a föld megremegett, gyomrából láva tört ki, amely elárasztotta az egész vidéket eltemetve a szerelmeseket is. Azt mondják, a leányból lett az Ünő-kő, az ifjúból a Korongyis orma.

A Bar!kád már digitálisan is megvásárolható, illetve előfizethető a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!

alfahir.hu - jobbik.hu