Híreink

A magyar föld nem eladó!

2015-07-15 14:30
-A +A

"A magyar emberek 25 éve nézik, hogyan hordják szét az állami vagyon maradékát a különböző politikai erőkhöz köthető oligarchák, az állami föld maradt, az utolsó komoly nemzeti vagyon„ 

– jelentette ki szerdai sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője.

A párt elképesztőnek tartja, hogy a kormány elgondolkodik a Magosz azon javaslatán, amely szerint ne csak bérlők, hanem tulajdonosok is legyenek a gazdák a földeken.

Magyar Zoltán emlékeztetett rá, hogy már a nemzeti parkok esetében is látszott, hogy a parkok földjeire „ácsingóztak a fideszes haverok”.A Magosz mostani javaslatával a Jobbik szerint pedig az a gond, hogy a Nemzeti Földalapkezelő (NFA) gyanús körülmények között osztotta szét a földbérleteket. A jobbikos politikus hozzátette: „a pályázatok kétharmadáról bizonyítható, hogy nem a meghirdetett birtokpolitika szerint, nem helyben élő, családi gazdálkodók kapták a földeket.

Magyar Zoltán szerint a törvénymódosító javaslatot kezdeményező Magosz egyértelműen „elárulta” a magyar gazdatársadalmat, amely „nem az a Magosz, amely 20 éve megalakult, nem a helyben élő családi gazdálkodók érdekeit képviseli, a vezetőik lepaktáltak a politikával és azokkal a zöld bárókkal, akik most a törvénymódosítást is szeretnék elérni”.

A jobbikos országgyűlési képviselő rámutatott: a három legnagyobb győztes Mészáros Lőrinc és érdekköréhez köthető. Számukra kíván majd a kormány lehetőséget biztosítani, hogy ne csak bérlők legyenek, hanem „elképesztően kedvezményes módon” tulajdonosok.

Magyar Zoltán számításai szerint 200 ezer hektárt játszhat át az állam az eddigi bérlőknek, ezért a Jobbik összefogást sürget. A döntés megakadályozása érdekében a civil szervezetekre támaszkodnának, akikkel felveszik a kapcsolatot, de később az Alkotmánybírósághoz és a köztársasági elnökhöz is fordulnának.

alfahir.hu - jobbik.hu

 

Ajánlott cikkek

A Jobbik népszavazást kezdeményez annak érdekében, hogy a munkavállalók véleményt mondhassanak a Fidesz-KDNP rabszolgatörvényéről.
Szerdán minden valószínűség szerint a kormánypáti többség megszavazza a parlamentben a rabszolgatörvényt.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018 december