Híreink

A magyar kultúra nem játékszer

2020-02-06 07:45
-A +A
A néppárti Jobbik komoly kétségekkel figyeli azt a tervezési folyamatot, amely szerint a németek kiirtásán viccelődő műsort is finanszírozó Petőfi Irodalmi Múzeum alá kerülhetnek olyan magyar kulturális egységek, mint például az Országos Széchényi Könyvtár, a Cseh Tamás Archívum, illetve a Nemzeti Kulturális Alap könnyűzenei részlege.
 
Véleményünk szerint Demeter Szilárd igazgatónak a PIM-ben kellene rendet tartania. Erre sem képes, hiszen a műsor készítői tovább uszítanak mind a németség, mind a személyemmel kapcsolatban. Amíg ez nem megy, nem kellene nagyobb babérokra törnie. A magyar kultúra ugyanis nem játékszer, nem Demeter Szilárd kísérleti terepe. 
 
Sokkal fontosabb, hogy a kultúra és annak szervezése, támogatása pártoktól független műhelyekben, szervezetekben történjen. A Nemzeti Kulturális Alap szakmai alapú támogatási rendszerét pedig erősíteni kellene véleményünk szerint, nem pedig megszüntetni az önállóságát, ahogy az tavaly év végén a kulturális törvény módosítása során felvetődött. A jelenlegi fideszes kormányzati tervek egy óriási központ létrehozásáról szólnak, amelyek további centralizációt jelentenének egy hiteltelen és vitatott vezetővel az élen. A néppárti Jobbik szerint viszont a kultúra nemzeti alap, amelyet nem vezethet egy, a Fideszhez - saját kijelentése szerint – „120 százalékig hű” pártkatona.
 
Dr. Brenner Koloman frakcióvezető-helyettes, a Jobbik oktatási és kulturális kabinetjének vezetője

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Szinte az összes párt beállt mögéjük.
A Jobbik ugyanazt mondja, mint 2016-ban: építsenek börtönöket!

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február