2019-02-24 18:52

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik országgyűlési képviselője a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal előtt tartott mai sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a Fidesz-kormány az elmúlt években a bevándorlással tematizálta a közéletet és a bevándorlással hergelte az embereket.

A képviselő asszony szerint jó látszik, hogy a következő évek fideszes kommunikációs stratégiája is erre épül majd, kiváltképp az idén májusban tartandó európai parlamenti választások alkalmával.

Potocskáné az elmúlt napokban nagy port kavart, magyar felmenőkkel rendelkező venezuelai menekültek ügyére is kitért. Ezzel kapcsolatban emlékeztetett: 2018 áprilisában a balatonőszödi kormányüdülőben jelentek meg venezuelai családok, ami - a kormány gyűlöletre és megfélemlítésre épülő politikájának hála - felbolygatta a település életét.

A Jobbik képviselője szerint a helyiek folyamatosan attól rettegtek, hogy megérkezett a Fidesz és a kormánymédia által annyit hangoztatott "migránscunami", a kormányüdülő dolgozóival pedig titoktartási nyilatkozatot irattak alá, nehogy bármi is kiderüljön az ott tartózkodókról és befogadásuk körülményeiről.

Potocskáné hangsúlyozta, hogy a KSH adatai szerint 2015 és 2017 között 86 ezer bevándorló érkezett Magyarországra, nagy részük a Fideszhez és gazdasági holdudvarához köthető letelepedési kötvények révén. Ennek eredménye az lett, hogy a kormányközeli figurák ebből az üzletből is tovább gazdagodtak, miközben a magyar társadalom már egyformán retteg a menekültektől, a migránsoktól és a bevándorlóktól.

Hangsúlyozta: a Jobbik továbbra sem szeretne se gazdag, se szegény, se "kopogtató" migránst Magyarországra, és önálló határőrséggel védené az államhatárt.

Ugyanakkor rámutatott, hogy amikor magyar felmenőkkel rendelkező, tényleges üldöztetés elől menekülő embereken segít a bevándorlási hivatal, az humanitárius tevékenység, amitől nem kell félni. Potocskáné szerint viszont, hála a kormány megtévesztő kommunikációjának, a magyar társadalom és főleg a magyar vidék továbbra is retteg a migránsoktól és jószerivel minden külföldiben veszélyforrást lát.

A képviselő szerint a kormány a zsigeri titkolózással csak a társadalom félelemérzetét növeli és azoknak is árt, akiken segíteni kellene. A Jobbik bízik abban, hogy az emberek belátják, hogy "Magyarország egyetlen bevándorlásszervező alakulata az Orbán Viktor vezette Fidesz".

alfahir.hu - jobbik.hu

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".

2019 október