Híreink

Magyarországnak szociálisan érzékeny néppárti kormányra van szüksége!

2020-02-26 20:08
-A +A
 
Képzeljünk el egy ereje teljében lévő fiatal férfit, aki egy súlyos csomagot cipel a vállán. Eleinte nem okoz neki gondot, de minden lépéssel egy kicsivel nehezebb a csomagja. Ugye látjuk magunk előtt, hogy mi lesz ennek a vége? Bármennyire erős is a férfi, egy idő után összeomlik a vállára nehezedő súly alatt. Ez a képzeletbeli ember a magyar társadalom.
 
Már most egyre kevesebb aktív korú, dolgozó ember jut ugyanis egyre több idős emberre, de a hosszútávú jóslatok sem biztatóak: az ENSZ 2019-es előrejelzése szerint a következő évtizedekben majdnem hárommillió fővel csökkenhet Magyarország népessége, így 7 milliónál kevesebben élhetnek majd az országban. Ráadásul a kevesebb embernek sokkal nagyobb aránya lesz a jelenlegi nyugdíjkorhatár felett, ami tovább növelheti a gazdasági nehézségeket.
 
Ehhez nagymértékben hozzájárul a Fidesz-kormány egyik legnagyobb bűne: a dolgozó magyar emberek tömeges elvándorlása a könnyebb megélhetés reményében. Napjainkban már minden hatodik magyar gyermek külföldön születik. De nem csak az elvándorlás okoz gondot. A kormány családpolitikai intézkedései sorra kudarcot vallanak. 2020-ra sikerült előre lépni a házasságkötések száma tekintetében, a születések száma viszont nem növekszik a várt ütemben.
 
Soha nem volt még Magyarországnak olyan kormánya, amelyik kommunikációjában olyan sokat hangoztatta volna a népesedési problémát, ugyanakkor teljes demográfiai katasztrófába sodorta az országunkat. Hiába a bevetett családpolitikai intézkedések, ha nincs megfelelő fizetés, nincs biztos jövőkép, nincsenek tartós munkahelyek, elérhetetlen egy saját otthon megvétele, annak fenntartása egyre nehezebb, megfizethetetlenek az albérletek, nincsenek bérlakások, de mérhetetlen a korrupció és fideszes bárók gyakorolják a kegyúri hatalmat országszerte.
 
A Fidesz helyett ezért van szükség arra, hogy Magyarországon egy szociálisan valóban érzékeny, nemzeti néppárt kormányozzon.
 
Sneider Tamás

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A munkahelyvédelmi alappal munkahelyek tömegét lehetne megmenteni a későbbi megszűnéstől, tömegeket lehet a segélyezés elől az aktív munkaerő-piacon tartani.
Jakab Péter
Jakab Péter a "felhatalmazási" törvényről szóló szavazásról.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 március