Híreink

Makai Tibor polgármesterjelölt – Lánglovagok.hu interjú

2014-10-07 15:20
-A +A

A forrás ide kattintva érhető el.

Az egykori tűzoltóra a XVIII. kerületben lehet szavazni.

Az október 12-i önkormányzati választásokon Budapest XVIII. kerületében a polgármesteri székért indul Makai Tibor ny. tű. alezredes. Az egykori fővárosi tűzoltó a tavaszi országgyűlési választásokon is megmérette magát, képviselőjelöltként jelentős számú szavazatot tudhatott magáénak, mégis alulmaradt a Fidesz-KDNP, valamint az MSZP-EGYÜTT-DK-PM-MLP közös jelöltjével szemben.

LL: Miért pont a XVIII. kerület?

MT: A kerületben élek több mint harminc éve. A gyerekeim itt nőttek fel, és kilenc unokámból három ma is itt él. A XVIII. kerületre jellemző a kertvárosi jelleg, ami miatt még kedves számomra ez a város. Sajnos ma már küzdeni kell ennek megmaradásáért is. A lényeg, hogy életem nagy részét itt töltöttem, ide köt minden.

LL: Milyen problémákkal küzd a városrész?

MT: A legfőbb gondok megegyeznek az országosan felmértekkel. Megélhetés, közbiztonság, egészségügy, hitelkárosultak, és így tovább, lehetne sorolni. A lőrinci és imrei polgárok aggódnak a környezetükért is. Talán még jobban is, mint ahogy az általában tapasztalható. Ha a bölcsek köve nincs is a kezünkben, de a Jobbiknak kidolgozott programja van az égető gondok megoldására, az életkörülmények javítására. Aki e programokat megszeretné ismerni, ezt legkönnyebben az interneten teheti meg.

LL: Polgármesterként mit tennél a kerület mentő tűzvédelmének javításárért?

MT: Jelenleg összevontan a XVIII- XIX. kerületi tűzoltóság működik a város és lakóinak megelégedésére. Azonban már évekkel ezelőtt felmerült, még Bende tábornok idejében egy külön, a XVIII. kerületben létesítendő laktanya terve. Annak idején ezt meg is tárgyalták az illetékesek, és két helyen szükségesnek tartották a bővítést. Ebből az egyik a békásmegyeri, a másik a lőrinci. Mint tudjuk, az előbbi felépült, de a mienk lekerült a napirendről. Terveink szerint újra szorgalmazni fogjuk, mert a nagy távolságok, a bővülő lakótelepek és az autópályák közelsége ezt indokolják.

LL: A Fidesz-KDNP, MSZP és LMP szintén indít polgármesterjelöltet a kerületben. Mennyire érzed esélyesnek magad?

MT: Természetesen a győzelemért indulunk. De a realitás talaján maradva minimális célunk, hogy megkerülhetetlenné váljunk a döntések meghozatalában. Küzdünk, hogy saját programjaink minél nagyobb részben megvalósuljanak.

Lánglovagok.hu - jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
Több kormánypárti irányítású önkormányzatban testületi döntés nélkül is kihelyezték a székely zászlót.
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az utóbbi években kibontakozott „lakhatási kataklizma” nemcsak, hogy megoldatlan maradt, de igazából gazdája sincs ennek a problémának.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 január