Híreink

Már megint idegen tollakkal ékeskednek...

2013-09-19 09:57
-A +A

A kerületi Jobbik aktív tagjai rendszeresen látogatják az önkormányzat bizottságinak üléseit, ahol gyakran szót kérnek, megpróbálják a képviselők, irodai munkatársak figyelmét felhívni a lakókat érintő problémákra.

Így történt ez 2013. március 18-án a Tulajdonosi Bizottság ülésén is. Lugosi Józsefné felszólalt a kerületi vállalkozók, vállalkozni szándékozók érdekében, bíztatva a Tulajdonosi Bizottságot, vizsgálják meg annak lehetőségét, miként lehetne akár 2/3-adára csökkenteni a bérleti díjakat.

http://www.bp18.hu/docs/varosnaplo/386/Jkv0313.pdf   (13. napirendi pont)

A bizottság tagjai jónak tartották a felvetést, kisebb vita is kialakult a megvalósítás törvényességét illetően. Abban a reményben hagytuk el a bizottsági ülést, hogy lesz olyan jó szándékú kerületi képviselő, aki megfogalmaz egy előterjesztést annak érdekében, hogy milyen módon segíthetné az Önkormányzat az érintetteket.

Ez nem történt meg, a dolog nem izgatta fel kellőképpen az urakat, még az MSZP képviselőjét sem, akitől több megoldási javaslat is elhangzott.

Eltelt néhány hónap, és láss csodát! Azt álmodta Szaniszló Sándor, hogy ezt az ügyet fel kell karolni:

„Ez így nem mehet tovább, ezért indítványoztam a fővárosban és a XVIII. kerületben is, hogy érdemi döntések szülessenek az önkormányzati helyiségek kedvezményes bérbeadására, olyan díj mellett, amit még képesek a kereskedők kigazdálkodni – mondta Szaniszló Sándor, korábbi szocialista alpolgármester. A képviselő hozzátéve, hogy bízik a kerületi vezetés belátó képességében, mert az üresen álló és sok esetben lerobbant bérlemények őriztetése a kieső díjak mellett további kiadásokat jelent, miközben néhány vállalkozás még belevágna új üzletek megnyitásába, ha legalább a kezdeti években méltányosabb bérleti díjat kérnének tőlük.”

Kíváncsian várjuk, hogy az indítvány nyitott fülekre talál-e!

Nem várjuk el a magát demokratikus pártnak nevező társaságtól, hogy elismerjék az ötlet forrását, azt viszont nem hagyjuk szó nélkül, hogy már megint idegen tollakkal ékeskednek.

Elindult a kampány!

Ebből is látszik, hogy a Jobbik az egyetlen olyan párt aki nem kizárólag a kampányban foglalkozik az emberek, a vállalkozók problémájával. A többi pártnak csak ebben az időszakban fontosak az ilyen ügyek, aztán 4 évig nem tesznek semmit.

Jobbik XVIII. kerületi szervezet

Kapcsolódó cikkek


A Fővárosi Közgyűlés mai ülésére a Jobbik képviselője, Czeglédi János előterjesztést nyújtott be annak kapcsán, hogy a f
Több kormánypárti irányítású önkormányzatban testületi döntés nélkül is kihelyezték a székely zászlót.
A székely zászló összetekerve, műanyag gyorskötözőkkel lefogva, az ablakhoz begyűrve volt beledugva ugyanabba a tartóba,

Ajánlott cikkek

Lassan már nincs hét, nincs nap, hogy ne derüljön ki egy-egy kötvényt vásárló Fidesz-migránsról, hogy a jelenléte és tevékenysége biztonsági kockázatot jelent Magyarországnak.
Évek óta hangoztatjuk, hogy a Fidesz politikája a szakadék szélére taszítja a magyar közoktatást.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 szeptember