Mátrai Erőmű: az államnak csak Mészáros gazdagodása fontos

2019-11-28 18:20

Úgy látszik, a magyar államnak csak Mészáros Lőrinc gazdagodása a fontos, sem a Mátrai Erőműben dolgozók és a környéken élő magyar emberek egészsége, sem a környezet megóvása nem az. A Jobbik szerint átlátszó, hogy most, amikor zuhanni kezdtek az Orbán strómanjának érdekeltségébe tartozó Opus Globál – az erőmű tulajdonosa – részvényei, hirtelen szándéknyilatkozatot ír alá az állami Magyar Villamos Művek Mészáros cégével a veszteséges erőmű megvásárlására. Mint ismeretes, a mai napig nem tudni pontosan, hogy mi okozhatta a szennyeződést, amelytől több dolgozó rosszul lett, és a Bene patak is – amely a Tarnába, az a Zagyvába, onnan pedig a Tiszába ömlik – minden jel szerint súlyosan szennyeződhetett. A Greenpeace által bevizsgáltatott patakban gyakorlatilag szennyvíz folyt, több egészségre ártalmas anyag jelenlétét mutatták ki határérték feletti tartományban. A Jobbik feljelentést tett emberi egészség- és természetkárosítás miatt, s felháborítónak tartja, hogy az erőmű és vélhetően politikai nyomásra a hatóságok nem tájékoztatták megfelelően az embereket a szennyezésről. Mészárosék ugyan bagatellizálták a történteket, valamint hárították a felelősséget, azonban beszédes, hogy jelenleg is álláshirdetésben keresik a Mátrai Erőmű új igazgatóját.

Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselőjeSajtóközlemény: Mátrai Erőmű: az államnak csak Mészáros gazdagodása fontos

2019 december