Híreink

Mátrai Erőmű: az államnak csak Mészáros gazdagodása fontos

2019-11-28 18:20
-A +A

Úgy látszik, a magyar államnak csak Mészáros Lőrinc gazdagodása a fontos, sem a Mátrai Erőműben dolgozók és a környéken élő magyar emberek egészsége, sem a környezet megóvása nem az. A Jobbik szerint átlátszó, hogy most, amikor zuhanni kezdtek az Orbán strómanjának érdekeltségébe tartozó Opus Globál – az erőmű tulajdonosa – részvényei, hirtelen szándéknyilatkozatot ír alá az állami Magyar Villamos Művek Mészáros cégével a veszteséges erőmű megvásárlására. Mint ismeretes, a mai napig nem tudni pontosan, hogy mi okozhatta a szennyeződést, amelytől több dolgozó rosszul lett, és a Bene patak is – amely a Tarnába, az a Zagyvába, onnan pedig a Tiszába ömlik – minden jel szerint súlyosan szennyeződhetett. A Greenpeace által bevizsgáltatott patakban gyakorlatilag szennyvíz folyt, több egészségre ártalmas anyag jelenlétét mutatták ki határérték feletti tartományban. A Jobbik feljelentést tett emberi egészség- és természetkárosítás miatt, s felháborítónak tartja, hogy az erőmű és vélhetően politikai nyomásra a hatóságok nem tájékoztatták megfelelően az embereket a szennyezésről. Mészárosék ugyan bagatellizálták a történteket, valamint hárították a felelősséget, azonban beszédes, hogy jelenleg is álláshirdetésben keresik a Mátrai Erőmű új igazgatóját.

Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselőjeSajtóközlemény: Mátrai Erőmű: az államnak csak Mészáros gazdagodása fontos

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május