Híreink

"A MÁV 151 év alatt nem tudta elsajátítani az óra működését"

2019-09-23 12:28
-A +A
 
"Hiába 151 éves a MÁV, időismeret tekintetében jelenleg egy hatéves, első osztályos kisdiák szintjén áll" - mondta budapesti sajtótájékoztatóján Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki szerint kétségbeejtő, hogy az állami vasúttársaság látszólag képtelen megbirkózni az időmérő eszköz jelentette kihívásokkal.
 
Csak a tavalyi évben 3 és fél évet késtek a szerelvények, ami önmagában egy brutális szám, de ha azt is hozzávesszük a vasutat sújtó többi problémát, akkor kijelenthető, hogy Magyarországon sem európai, sem XXI. századi vasúti tömegközlekedés nem létezik"
 
- fogalmazott az ellenzéki honatya, aki emlékeztetett, hogy a Fidesz korábbi ígéretei ellenére a vasút átfogó fejlesztése és modernizálása elmaradt, a pályaudvarok, megállók állapota sok esetben életveszélyes.
 
Külön kitért arra, hogy nem csak az utastájékoztatás kritikán aluli, de a MÁV a saját alkalmazottait sem tudja megfelelő módon információkkal ellátni, így sokszor ők sem tudják, hogy egy-egy helyzetben pontosan mi a teendő.
 
Magyar Zoltán elárulta: ő is rendszeresen közlekedik vonattal a fővárosba, és a nyári kánikulában nem egyszer tapasztalta, hogy klíma hiányában, vagy a berendezések meghibásodása miatt az utasok közül többen is rosszul lettek, vagy amiatt kellett állnia vonatnak, hogy a szerelvények megfelelően kiszellőzhessenek és "túlélhető legyen az utazás".
 
A képviselő arra is kitért, hogy a műszaki hibákon túl a tisztaság hiánya is állandó gondot okoz a vasúti kocsikban és az állomásokon egyaránt, ami szerinte szintén nem elfogadható. A probléma okát ő a munkaerőhiányban és a meglévő alkalmazottak megbecsülésének teljes hiányában látja.
 
Magyar Zoltán elmondta: az egyre súlyosabb gondok miatt a Jobbik képviselőcsoportja levélben fordul a közlekedéspolitikáért felelős államtitkárhoz, amelyben részletes tájékoztatást kérnek a MÁV állapotáról, azonnali és hatékony válaszlépésekre szólítják föl a kormányt.
Ezen felül az ellenzéki párt a parlament gazdasági bizottságának rendkívüli összehívását is kezdeményezi ebben a témában.
 
"A magyar tömegközlekedés állapota nagyon távol áll attól, amit az iskolába és munkába járó magyar állampolgárok megérdemelnek, ezért követelünk azonnali és hathatós válaszokat az államtól" - foglalta össze Magyar Zoltán.
 
A Keleti pályaudvar előtt megrendezett jelképes tiltakozáson a Jobbik parlamenti frakciójából Magyar Zoltánon kívül Potocskáné Kőrösi Anita, Bana Tibor, Farkas Gergely és Stummer János vettek részt.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Már most számos következménye és még több tanulsága van az egész világot hetek óta foglalkoztató koronavírus-járványnak.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
 
2020 február