A Médiatanács elmarasztalta a TV2-t a kiegyensúlyozott tájékoztatás megsértéséért

2019-03-14 12:00

A Médiatanács kötelezi a TV2-t, hogy "Tények" című hírműsorában tegye közzé a következő közleményt:

"A TV2 Média Csoport Zrt. médiaszolgáltató a 2019. február 9-én 18 órai kezdettel sugárzott "Tények" című műsorszám "Nem mondtak le, milliókat kaptak" című, a Jobbik Magyarországért Mozgalom két, parlamenti mandátumáról késedelmesen lemondott képviselője által felvett juttatásairól szóló hírösszeállításával megsértette a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. törvény 13. paragrafusában előírt kiegyensúlyozott tájékoztatás követelményét azzal, hogy e műsorszámban nem számolt be a Jobbik Magyarországért Mozgalom azon ellentétes álláspontjáról, mely szerint a nemzeti ellenzéki párt frakciójának jogosan járt a Staudt Gábor és Szávay István tényleges lemondásáig felvett juttatás."

Jobbik Sajtóosztály

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

2019 augusztus