Még a rezsicsökkentésből is lopnak: offshore hátterű cégre írt szabályokat a Fideszt

2016-08-10 18:00

Kiderült, a közműcégek auditját végző Hunguard Kft. mögött strómanok nevén levő máltai és ciprusi offshore cégek állnak. Ez a két cég több százmillió forint hasznot tud kitalicskázni az országból. Mindezt azért, mert a Fidesz a szabályozást úgy alkotta meg, hogy azon gyakorlatilag csak ez az offshore hátterű cég indulhasson, a magyar víz-, gáz-, áramfogyasztók befizetéseiből az ő zsebükbe folyjon a pénz.

A letelepedési kötvények után tehát újabb területen bukott le a Fidesz. Az már korábban kiderült, a maffiabotrányba keveredett Rogán Antal jóvoltából letelepedési kötvények árusítására jogot szerző offshore cégek mögött Habony Árpád és baráti köre áll. Nem lennénk meglepve, ha hamarosan az is nyilvánosságot kapna, a lakossági közműbefizetésekből is egy Fidesz-közeli vállalkozó húzna busás hasznot.

Ha a Jobbik a választók bizalmát elnyerve kormányzati megbízást kap, fel fogja számolni az átláthatatlan tulajdonosi hátterű offshore cégeknek juttatott közpénzek velejéig korrupt rendszerét. Ehelyett a hazai vállalkozásokat fogjuk helyzetbe hozni, hogy a magyar emberek befizetései Magyarországot gyarapítsák!

Volner János, a Jobbik alelnöke, az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési Bizottságának elnöke

jobbik.hu

2019 december