"Megengedhető-e, hogy az ország élén egy korrupt gazember álljon?"

2018-02-07 18:01

Ami eddig erős gyanú volt, az most már kész tény, Magyarország miniszterelnöke közvetve, vagy közvetlenül, a családjával együtt érintett egy Magyarországot és a magyar embereket megkárosító korrupciócsalás-sorozatban – jelentette ki Szilágyi György. A Jobbik szerint ezért Orbán Viktornak le kell mondania.

Szilágyi György, a legerősebb ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai budapesti sajtótájékoztatóján az Elios Innovatív Zrt.-re utalva, emlékeztetett, hogy az egészet szervezetten, maffiaszerű-módszerekkel hajtották végre. Elmondta: normális országokban egy miniszterelnök egy ilyen súlyos esetben azonnal beadná a lemondását és nem történhetne meg, hogy a kormányfő lányának férje szervezett bűnözés gyanújába keveredik és az após a helyén marad.

A jobbikos politikus szerint ennél is többről van szó, mert a kormány több tagja részt vehetett az előkészítésben és a lebonyolításban, továbbá a Fideszhez köthető önkormányzatokban történtek a visszaélések. Orbán Viktor a legnagyobb felelőse az egésznek – hangoztatta.

Orbán Viktornak az emberek nem erre adtak megbízást – szögezte le Szilágyi György.

A képviselő azt is mondta, ha a kormányfő nem mond le, akkor az áprilisi választáson dől el, ki kormányozzon: "Orbán Viktor mint egy korrupt gazember, vagy Vona Gábor, a tisztakezű politikus, aki rendet fog tenni az országban".

Szerinte ugyanis a választások tétje ez: „megengedhető-e, hogy az ország élén egy korrupt gazember álljon?"

Szilágyi György azt is hozzátette: nem megengedhető, hogy "egy korrupt, csalásra épülő rendszerben éljünk, ahol nap mint nap hazugságokkal próbálják meg elfedni ezeket a korrupciós tevékenységeket", "bemocskolni az ellenfeleket" és "becsapják az embereket".

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik üdvözli Székely László ombudsman azon megállapítását, miszerint a diákhitellel kapcsolatos kedvezményeket ki kell terjeszteni az apákra is.
Orbán Viktor egyszer és mindenkorra adjon számot, hogy milyen üzleti és egyéb kapcsolatokat ápol Zaid Naffával.

2018 augusztus