Híreink

Megint nem mert a hitelkárosultak szemébe nézni a kormány

2017-10-20 06:05
-A +A
 
Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik - jelentette ki Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő a pártja által összehívott devizahiteles-kerekasztal ülését követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.
 
A tanácskozáson számos civil szervezet mellett részt vett az LMP képviseletében Hadházy Ákos is. A rendezvényre meghívást kaptak a parlamenti pártok, a kormány és a Bankszövetség is. Ők azonban Z. Kárpát Dániel szavai szerint "nem mernek szembenézni a hitelkárosultakkal."
 
A kerekasztalon Vona Gábor leszögezte: "Ennek a problémának a megoldása sokkal kevesebb áldozattal járt volna az ország számára, mint amekkora kárt okoz, hogy ennyi ember elhagyta az országot." Z. Kárpát Dániel a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a "kifosztó mechanizmus intézményes és szervezett volt", ezért a Jobbik szerint a vádlottak padjára kell kerülnie a magyar lakosságot kifosztó rendszer minden résztvevőjének, a politikai szereplőktől a bankvezetőkig és a köztisztviselőkig.
 
A politikus elmondta: a Jobbik kitart amellett, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítsák a hiteleket, illetve devizahitelek átváltásakor a Magyar Nemzeti Banknál felhalmozódott többlet terhére fizessenek kártérítést a károsultaknak. Mint mondta, "legkésőbb a jövő évi kormányváltás után" megoldják a devizahitelesek problémáját.
 
Polgár Zoltán, az egyik devizahiteles csoport képviselője, a kerekasztal résztvevője arra figyelmeztetett, hogy ma 900 ezer végrehajtás zajlik, ami 1,8 millió ember kilakoltatásával fenyeget. Szerinte ez "népirtás" és nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert a károsultak a kilakoltatás után nem tudnak hová menni.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

A Jobbik javaslata a devizahitelesek válságára nyújtana megoldást, ami a pártelnök elmondása szerint továbbra is az ország egyik legsúlyosabb problémája.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2017 november