Megint nem mert a hitelkárosultak szemébe nézni a kormány

2017-10-20 06:05

Végrehajtási moratóriumot, illetve a kilakoltatások azonnali felfüggesztését, továbbá a devizahitelesek kárpótlását követeli a Jobbik - jelentette ki Z. Kárpát Dániel országgyűlési képviselő a pártja által összehívott devizahiteles-kerekasztal ülését követő sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

A tanácskozáson számos civil szervezet mellett részt vett az LMP képviseletében Hadházy Ákos is. A rendezvényre meghívást kaptak a parlamenti pártok, a kormány és a Bankszövetség is. Ők azonban Z. Kárpát Dániel szavai szerint "nem mernek szembenézni a hitelkárosultakkal."

A kerekasztalon Vona Gábor leszögezte: "Ennek a problémának a megoldása sokkal kevesebb áldozattal járt volna az ország számára, mint amekkora kárt okoz, hogy ennyi ember elhagyta az országot." Z. Kárpát Dániel a tanácskozás utáni sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, a "kifosztó mechanizmus intézményes és szervezett volt", ezért a Jobbik szerint a vádlottak padjára kell kerülnie a magyar lakosságot kifosztó rendszer minden résztvevőjének, a politikai szereplőktől a bankvezetőkig és a köztisztviselőkig.

A politikus elmondta: a Jobbik kitart amellett, hogy a felvételkori árfolyamon forintosítsák a hiteleket, illetve devizahitelek átváltásakor a Magyar Nemzeti Banknál felhalmozódott többlet terhére fizessenek kártérítést a károsultaknak. Mint mondta, "legkésőbb a jövő évi kormányváltás után" megoldják a devizahitelesek problémáját.

Polgár Zoltán, az egyik devizahiteles csoport képviselője, a kerekasztal résztvevője arra figyelmeztetett, hogy ma 900 ezer végrehajtás zajlik, ami 1,8 millió ember kilakoltatásával fenyeget. Szerinte ez "népirtás" és nemzetbiztonsági kockázatot jelent, mert a károsultak a kilakoltatás után nem tudnak hová menni.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Fidesz és Orbán Viktor morális szégyene, hogy polgármesteri székében marad a súlyos korrupciós-, valamint drogbotrányba keveredett Borkai Zsolt.
"A Fideszes álmok, amelyeket a magyar bérek kiugró növekedéséről szőttek, elpárologtak, nem állták ki a valóság próbáját".

2019 október