Híreink

Megreformálná a Jobbik a bűnügyi statisztikai rendszert

2013-12-15 20:34
-A +A

A Jobbik azt kezdeményezi, hogy a jövőben minden rendőrkapitányság naponta adjon kötelezően adatokat elvégzett munkájáról, hogy ez alapján pontos és részletes bűnügyi statisztikákat lehessen készíteni.

Mirkóczki Ádám vasárnapi telefonos sajtótájékoztatóján elmondta: az erről szóló törvényjavaslatot jövő hét elején nyújtja be az Országgyűlésnek. Kifejtette: jelenleg "finoman szólva is kozmetikázottak" a bűnügyi statisztikák, és nem a valós közbiztonsági helyzetet tükrözik.

A Jobbik a törvényjavaslatban általános bűnügyi adatszolgáltatási kötelezettséget írna elő. Ennek értelmében minden rendőrkapitányság naponta közölné, hogy hány állampolgári bejelentést kapott, ezek alapján mennyi és milyen jellegű intézkedést hajtott végre, valamint azt is, hogy saját hatáskörben hány intézkedést - szabálysértési eljárást, bírságot, előállítást - kezdeményezett. Ezeket az adatokat a megyei főkapitányságok havonta összegeznék.

A Jobbik szerint ezzel részletes és valós képet lehetne kapni Magyarország bűnügyi helyzetéről, ami azután alapot adhatna a jelenlegi rendszer hibáinak kijavítására is. Mirkóczki rámutatott: a statisztikák alapján világossá válna az is, hogy melyek a legveszélyeztetettebb területek, ami segítséget nyújtana a rendőrség létszámarányos elosztásához.

MTI nyomán alfahir.hu

Kapcsolódó cikkek


Fotó: alfahir.hu
A Jobbik már többször számon kérte a kormányon, hogy a fideszes önkormányzatok a közfoglalkoztatásból miért próbálják or
Vona Gábor - a Jobbik elnöke és frakció-vezetője
Vona Gáborral, a Jobbik elnökével készített interjút az egyik legolvasottabb lengyel konzervatív hetilap, az Uwazam Rze,
Évekkel ezelőtt jelentette fel egy cigány Rubi Gergely országgyűlési képviselőt, akit bűncselekmény elkövetésével vádolt

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május