Mellébeszélt az államtitkár a tapolcai mentőállomás kapcsán

2013-02-19 12:26

Már 2010 szeptemberében nagy csinnadrattával letették az alapkövet, azóta csend. Adminisztratív okokra hivatkoztak. Aztán bejelentették, hogy megépül, az engedélyt megkapták, a lemondó nyilatkozatok is megvannak a polgármester szerint. Várhatóan 2012 tavaszán átadásra kerülhet - ígérte tavaly nyáron Császár László, Tapolca polgármestere. Azóta sem történt semmi, pedig igencsak indokolt lenne a mihamarabbi átadás. Különösen a tapolcai kórház aktív fekvőbetegellátásának, az aktív sebészet és az aktív belgyógyászat leépítése után, hiszen a betegutak megnövekedtkek, más városokba kell szállítani a betegeket a legegyszerűbb műtétek esetén is. Mikor épülhet meg végre a mentőállomás és hol van a pénz, ami félre lett téve rá? - teszi fel a kérdést a Jobbik Veszprém megyei elnöke.

Mellébeszélt Halász

Halász örül a kérdésnek. A segítő szándék vezeti a kormányt. Szakemberek megállapították, hogy a műtétek nagy része egynapos sebészeti ellátásban is elvégezhetőek. A tapolcai kórház megállja a helyét, támogatásokban részesül. Újabb épületszárny épülhet a kórház területén.

Ferenczi szerint csak arról nem beszélt Halász, amiről kérdezte, konkrétan arról, hogy mikor épül meg a mentőállomás. A Fidesz és csatlósai bezárták a szülészetet. 2007-ben, 2010-ben egészségügyi katasztrófahelyzetet teremtettek, aminek mind a mai napig nincsenek meg felelősei, 2012-ben pedig egy 105 éves kórházból csináltak elfekvőt. Minden egyes haláleset, ami a kormány rombolásának eredménye, az a kormány lelkén szárad - mondja a nemzeti ellenzéki képviselő, aki a választ nem fogadja el, a T. Ház természetesen igen.

alfahir.hu nyomán Bakonyi Hírmondó

Ander felidézte azt a számos botrányt, ami a kormányzat köznevelési intézmények vezetőinek kinevezési gyakorlatát övezte.

2019 június