Mészáros Bill Gatesnél is gazdagabb lenne?

2017-08-04 14:02

Miközben Orbán Viktor a kormányzat szerint ma már nagyobb jelentőségű, mint Szent István, addig Mészáros Lőrinc hamarosan Bill Gatest fogja előzni. Nem tehetségben, hanem gazdagodásban: ha az elmúlt 10 év vagyongyarapodását követi az Orbán pénztárosaként emlegetett felcsúti gázszerelő, 2024-re 100 milliárd dollárral a zsebében ő lesz a világ leggazdagabb embere.

Mészáros vagyongyarapodásának, mindössze két dolog szabhat határt: a nemzeti vagyon és a kormányváltás. Ha 2018-ban a Fidesz hatalmon marad, a nemzeti vagyon egyenlő lesz Mészáros vagyonával. Ha 2018-ban a Jobbik leváltja a Fideszt, Mészáros vagyona visszakerül a nemzeti vagyonba. Mert az adófizetők pénze nem azé, aki ellopja, hanem aki megdolgozott érte.

Jakab Péter, a Jobbik szóvivője