Híreink

"Mikor fogja a kormányzat végre megbecsülni a postai dolgozókat?"

2020-02-10 08:20
-A +A
 
Vasárnapi sajtótájékoztatóján a Jobbik országgyűlési képviselője, Varga-Damm Andrea arra szólította fel a kormányt és a Magyar Posta vezetését, hogy tanúsítson nagyobb megbecsülést a postai dolgozók irányába.
 
A jobboldali konzervatív párt képviselője szerint éhbérért dolgoztatják a postai dolgozókat, akik saját munkájuk mellett már biztosítási ügynököt, szerencsejáték árusítót vagy éppen édességbolti eladót is kell játszaniuk. 
 
Varga-Damm Andrea hozzátette, hogy számításai szerint, ha figyelembe veszi a postai díjak áremelkedését,  a levélforgalom és a postások létszámának csökkenését, akkor nagyjából mára legalább 483 000 ft bruttó átlagbér járna nekik.
 
Kiemelte, a posta vezérigazgatójának a havi bére és jutalma 24 postai dolgozó fizetését teszi ki. 
 
"Nyújt ez a vezető olyan munkát, hogy 24 postás teljes munkájának értékét érdemelje ki?" - tette fel a kérdést a Jobbik politikusa.
 
Leszögezte, hogy míg 2000-ben 51 milliárd forint volt a cég bevétele, addig 2018-ban már 217 milliárd, tehát volna elegendő forrása a vezetésnek a tisztességes bérekhez. 
 
"Kérdés, hogy mikor fogja a kormányzat végre megbecsülni a postai dolgozókat és nem kilopni a posta gazdasági vérkeringéséből a postásoknak járó bért." - összegezte a képviselőnő. 
 
Akinek nincs félnivalója, támogatja
 
A Jobbik országgyűlési képviselőjénél érdeklődtünk arról is, hogy miért nyújtott be a héten olyan határozati javaslatot, amely szerint időszakonként az országgyűlési képviselők drogteszt készíttetésére lennének kötelesek. A politikus elmondta, hogy már a ciklus kezdetén szeretett volna egy ilyen javaslattal élni, de most látta elérkezettnek az idejét. 
 
"Fiatal ügyvéd koromban rengeteg kirendelést kaptam, amikor drogfogyasztókat kellett védenem. Ezek az eljárások sok-sok éven keresztül tartottak. Ezeken a fiatalokon keresztül láttam, hogy a különböző kábítószerek, milyen személyiségtorzulásokat eredményeztek." 
 
Hozzátette, hogy a parlamenti képviselőknek példát kellene mutatnia a tekintetben is, hogy egyáltalán nem használnak ilyen tudatmódosító szereket. Véleménye szerint az a képviselő, akinek nincs félnivalója, támogatnia kell ezt a javaslatot. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Dunaújváros pénzzel hálálta meg szociális dolgozóinak a megfeszített munkát, de az önkormányzat által adott rendkívüli juttatásra rótt állami adók nélkül több kerülhetett volna az emberek zsebébe.
Folytatódik a kormánymédia bírósági vesszőfutása.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 augusztus