Milyen sorsot szán a kormányzat azon több százezer hitelkárosultnak?

2013-02-18 13:04

A lakossági hitelek hatoda már bedőlt,  vagy annak a küszöbén van. Milyen megoldási kísérleteket kínált a kormány? Ócsai lakópark - nem tud széles tömegeket megmenteni. Az árfolyamgát sem csodafegyver, csak a  fizetés eltolását jelenti. A Nemzeti Eszközkezelő a  legnagyobb kudarc, mindösszesen 600 ingatlan esetében tudott megoldásfélét nyújtani. Eközben a lakosok nem menekültek meg a végrehajtókról, a mérőóraállás manipulálása is komoly probléma. Elérhető lett volna az, hogy a Kúria a lakosság javára döntsön, ha a kormány melléjük áll. Másfélszeresére nőtt az árfolyam, több mint duplájára nőtt a hiteltörlesztő. A számlavezetést is devizában számolták el esetenként, a kormány ezt sem kérte számon. Százezrek vannak az út szélén, a kormány pedig sokakat egyenesen az árokba rugdosott. Így érthető, hogy sokak a határokon túl próbálnak megélhetést teremteni - véli a Jobbik képviselője.

Czomba Sándor szerint épp a mostani kormány az, akire nem lehet azt mondani, hogy nem törődik a devizahitelessel. Felsorolás a félmegoldásokról.

Nem támogattam Ursula von der Leyen megválasztását az Európai Bizottság elnöki székébe.

2019 július