Híreink

Mindenben igazunk volt: Szakképzésből elégtelen!

2019-02-14 16:28
-A +A

Noha a Jobbik évek óta figyelmeztette az éppen illetékes NERsevik döntéshozókat, hogy a tárcák közt mostohagyerekként hánykolódó hazai szakképzés rendszere a szakadék felé rohan, most már az innovációs minisztérium számára készített szakképzési stratégia is kénytelen volt beismerni: teljes kudarcba fulladt a szakképzési reformok eddigi sorozata.

A szakképzésben tanuló fiatalok sorsa, hosszú távú munkaerőpiaci kilátásai nem érdekelték a fideszes kormányzatot. Hiába sorjáztak évről-évre a lesújtóbbnál lesújtóbb eredményességi mutatók, hiába váltak egyre tragikusabbá a lemorzsolódási adatok, és hiába csökkent a szakképzés vonzereje, minden vészkiáltás süket fülekre talált. A területen dolgozó szakemberek tapasztalatait, észrevételeit az orbáni hatalom módszeresen lesöpörte az asztalról. A problémákat megfogalmazó, konstruktív megoldási javaslatokat kínáló ellenzéki szakpolitikai felvetéseket pökhendi arroganciával, személyeskedő hazugságokkal vágták a kukába.

A magyar jövőt, a XXI. századi versenyképességünk egyik zálogát a lebutított szakképzéssel feláldozták az egyszer használatos, eldobható munkaerőt igénylő, rövid távú céges profitérdekek oltárán. Mindennek eredményeként a szakképzéssel foglalkozó magyarországi iskolák jelentős részét oktatási elfekvővé változtatták. Ezek fényében nagyon keserűen mondjuk ki, hogy igazunk volt, hiszen ezzel a végzetesen ostoba politikával az egész társadalom veszített. A Fidesz szakképzésből elégtelenre vizsgázott! Ezért a Jobbik határozottan követeli az ágazat zsákutcába terelésében és megnyomorításában felelős bűnrészesek azonnali távozását, valamint a katasztrófa elkerülése érdekében való mielőbbi társadalmi-szakmai párbeszéd megindítását!

Ander Balázs, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának alelnöke

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Az elmúlt nyolc évben, a Handó Tünde nevével jelzett korszakban nem minden állt meg úgy, ahogy egy jogállamban meg kellene.
A kormánypártok döntésének értelmében egyetlen egy ellenzéki képviselő sem vehet részt a sajtó ellenőrzését gyakorló Médiatanács működésében.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 december