Híreink

Mindenki nyilatkozzon a nyelvvizsgájának hitelességéről!

2013-10-22 13:45
-A +A

Az elmúlt napokban kirobbant nyelvvizsgabotrány után fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Jobbik-frakció képviselői egytől-egyig törvényes úton szerezték nyelvvizsgájukat, ezért a Jobbik áll minden esetleges vizsgálat elé. Egyben felszólítjuk a többi képviselőcsoportot, a független képviselőket és a kormány tagjait, hogy ők is tegyenek hasonló nyilatkozatot, tisztázzák magukat a vádak alól – már amennyiben tudják. Abban az esetben pedig ha egyes képviselők, kormánytagok valóban vásárolták a nyelvvizsgájukat, azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat, vagy mondjanak le pozíciójukról.

A Jobbik nem csak a mentelmi jog eltörlésével szeretné megszüntetni az egyes képviselők kiskirálykodását, hanem az elszámoltatás valódi harcosaként elengedhetetlennek tartjuk a következmények nélküli világ felszámolását. Így hiába évült már el az esetleges nyelvvizsga-bűncselekmény, az érintett képviselőknek le kell mondaniuk a mandátumukról.

A Jobbik az ügy tisztázása érdekében felszólítja az Országgyűlés Hivatalát is, hogy kérjen fel minden parlamenti képviselőt a nyelvvizsga-bizonyítványának bemutatására, és az ezekről készült hitelesített másolatot a nyomozás megkönnyítése érdekében juttassa el a hatóságoknak.

Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportja

jobbik.hu

Kapcsolódó cikkek


A Jobbik azt kezdeményezi, hogy az állam vállalja át mindenki számára az első középfokú állami nyelvvizsga vizsgadíját.
Nem támogatták az ingyen nyelvvizsga javaslatát
A Jobbik azt kezdeményezte, hogy az állam vállalja át mindenki számára az első középfokú állami nyelvvizsga vizsgadíját,
A Jobbik szerint a diplomaszerzés nyelvi követelményeinek könnyítése egy valós problémára adott rossz válasz.

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A Fidesz végleg a könyvégetők pártjává vált, a Jobbik viszont a tudás és a kultúra pártján áll.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 január