Mindenki nyilatkozzon a nyelvvizsgájának hitelességéről!

2013-10-22 13:45

Az elmúlt napokban kirobbant nyelvvizsgabotrány után fontosnak tartjuk leszögezni, hogy a Jobbik-frakció képviselői egytől-egyig törvényes úton szerezték nyelvvizsgájukat, ezért a Jobbik áll minden esetleges vizsgálat elé. Egyben felszólítjuk a többi képviselőcsoportot, a független képviselőket és a kormány tagjait, hogy ők is tegyenek hasonló nyilatkozatot, tisztázzák magukat a vádak alól – már amennyiben tudják. Abban az esetben pedig ha egyes képviselők, kormánytagok valóban vásárolták a nyelvvizsgájukat, azonnali hatállyal adják vissza a mandátumukat, vagy mondjanak le pozíciójukról.

A Jobbik nem csak a mentelmi jog eltörlésével szeretné megszüntetni az egyes képviselők kiskirálykodását, hanem az elszámoltatás valódi harcosaként elengedhetetlennek tartjuk a következmények nélküli világ felszámolását. Így hiába évült már el az esetleges nyelvvizsga-bűncselekmény, az érintett képviselőknek le kell mondaniuk a mandátumukról.

A Jobbik az ügy tisztázása érdekében felszólítja az Országgyűlés Hivatalát is, hogy kérjen fel minden parlamenti képviselőt a nyelvvizsga-bizonyítványának bemutatására, és az ezekről készült hitelesített másolatot a nyomozás megkönnyítése érdekében juttassa el a hatóságoknak.

Jobbik Országgyűlési Képviselőcsoportja

jobbik.hu