Mindent vissza a megkárosított rokkantaknak!

2018-11-09 15:00

Kimondta az Alkotmánybíróság a rokkant nyugdíjak vonatkozásában azt, amit már mindenki tudott: Orbánék csak saját pénztárcájuk féltése miatt tették tönkre emberek tízezreinek életét a járandóságok egy részének hat éve tartó elvételével.  A Jobbik követeli, hogy azonnal adják vissza az elvett összeget azoknak a rászoruló polgároknak, akiket a kormány megkárosított 2012 óta zajló trükközésivel. Legyen teljes és visszamenőleges a kártalanítás!
Követeljük továbbá, hogy a kormány - ahogy megannyi ügyben már megtette -, kivételes eljárással nyújtson be a parlament elé egy olyan törvényjavaslatot, amely igazságosan bánik a rokkantakkal és méltányos támogatást nyújt nekik. Ugyan Orbán Viktornak a rokkant emberek életkörülményeinek javítása nem fontos és sürgető feladat, pusztán kormányzati akarat kérdése, hogy a rokkantnyugdíjasok helyzetét is ugyanolyan viharsebesen rendezi az Országgyűlés, amilyen tempóban kinyírták a lakástakarékok rendszerét.

Lukács László György, a Jobbik frakcióvezető-helyettese, a Népjóléti Bizottság alelnöke

A város fideszes országgyűlési képviselője két hónapja nem válaszol a jobbikos politikus megkeresésére.
A Jobbik és több magánszemély is megelégelték Volner János hazudozásait, és beperlik a volt alelnököt.

2018 november