Miniszteri segítség az „egyszerű” vállalkozónak

2017-11-10 07:58

Nagyon sok sikeres vállalkozó van az országban. Miért Tiborcz Istvánt citálja a Parlament elé? - kérdezte Lázár János felháborodva arra a kérdésemre, hogy miként lett a miniszterelnök vejéből néhány év alatt az ország egyik leggazdagabb embere. Lázár maga adott erre választ. Vajon, ha más vállalkozóról kérdeztem volna, akkor azzal is rögtön másnap találkozik és egyeztet vele a kommunikációról? Ne felejtsük el Magyarország egyik legfontosabb miniszteri pozíciójával rendelkező kormánytagról van szó, Orbán Viktor egyik legfontosabb munkatársáról, a miniszterelnökséget vezető miniszterről. Ezért mondtam azt, hogy Tiborcz István kiemelt kormányzati figyelmet és támogatást élvez.

Lázár János maga ismerte el, hogy a kérdésem miatt egyeztetett 24 órán belül Tiborcz Istvánnal. Vajon miért volt ilyen fontos ez az egyeztetés? Először is azért, mert Orbán Viktor családjáról van szó. Másodsorban pedig azért, mert Lázár János pontosan tudja, hogy ő maga is érintett Tiborcz István gazdagodásának az elősegítésében. A későbbi sikereket a hódmezővásárhelyi szerződés révén Lázár polgármestersége alatt alapozta meg. Ez a megbízás volt az első láncszem, ez jelentette a referenciát, ennek a „segítségnek” köszönhetően tudtak elnyerni több, mint 1100 millió forintnyi közbeszerzést különböző városokban. Orbán Viktor kiemelt szerepét mutatja az is, hogy 2012 októberében Szijjártó Péter, akkori miniszterelnökségi államtitkár jelentette be, hogy uniós forrásból ötmilliárd forintot adnak az önkormányzatoknak arra, hogy energiatakarékos LED lámpákra cseréljék ki a települések közvilágítását. Majd később ez az összeg jelentősen emelkedett.

Akkor is és napjainkban is Orbán Viktor miniszterelnök legbizalmasabb embere foglalkozik Tiborcz Istvánnal. Így működik a Fidesz Zrt. Magyarországon. Ezt a rendszert fogja 2018-ban a Jobbik kormány felszámolni és a résztvevőket elszámoltatni.

Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője

Szávay István facebook bejegyzése.
„Orbán Viktor elismerte azt, hogy végig hazudták az elmúlt három évet, most pedig lebuktak”

2018 január