Híreink

Minőségi közétkeztetést!

2015-07-28 12:32
-A +A

A közétkeztetés szinte valamennyi diákot érinti, így annak minősége nagyban befolyásolja a jövő generációjának életét. Magyarországon a közétkeztetés siralmas állapotban van: rossz minőségű konyhák, elavult konyhai berendezések, silány minőségű alapanyag, minimális közétkeztetési normatíva, hogy csak néhány tényt említsünk. Szintén szót kell ejteni a közintézmények konyháiban dolgozókról, hiszen minimálbérért nem lehet elvárni a kiváló munkát és szakmai tudást sem.

Véleményünk szerint a közétkeztetés minőségének javításához a főzőkonyhák felújítására, korszerű konyhai berendezésekre, megemelt közétkeztetési normatívára és méltányos konyhai dolgozói munkabérre lenne szükség. A magyar diákokat képviselő – legitimen megválasztott – Országos Diákparlament két ajánlásában is kéri a kormánytól a közétkeztetés minőségének javítását, illetve a közétkeztetési normatíva emelését.

A Jobbik IT ezért felszólítja a kormányt, hogy tegyen intézkedéseket a közétkeztetés minőségének javítása céljából, hogy egy egészségesen táplálkozó, korszerű étkezési kultúrával rendelkező generáció nőjön fel. Ennek érdekében biztosítson forrásokat a főzőkonyhák felújítására, korszerű konyhai berendezések beszerzésére és emelje a közétkeztetési normatívát, illetve a konyhai dolgozók munkabérét, hogy a magyar diákok egészséges, jó minőségű ételekhez jussanak!

Szabó Péter, a Jobbik Ifjúsági Tagozat országos alelnöke

jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Továbbra sem fizeti vissza Tárnok a visszajáró önerőt az uniós támogatással megvalósult csatornaprogramból.
Közérdekű adatigényléssel fordul a Miniszterelnökséghez Bencsik János, hogy kiderüljön, miért költöttek több százmillió forintot egy még csak papíron létező budapesti kórházra.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2019 szeptember