Híreink

A miskolci önkormányzat cégei ne alkalmazzák a "rabszolgatörvény" munkavállalókra nézve hátrányos rendelkezéseit!

2019-01-09 17:16
-A +A
A Miskolci Jobbik frakció rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte annak érdekében, hogy a Közgyűlés utasítsa a város tulajdonában levő cégek vezetését arra, hogy a „rabszolgatörvény” munkavállalókra nézve hátrányos rendelkezéseit ne alkalmazzák. Továbbá javasolja az önkormányzat illetékességi területén működő vállalkozások részére, hogy tekintsenek el a törvénymódosítás által lehetővé tett túlóraszám és a munkaidőkeret növelésétől.
 
Mint ismeretes az országgyűlés vitatott körülmények között tárgyalta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltatók jelentősen megnövelhessék a dolgozók számára előírható túlórák számát valamint munkaidőkeretet. A munkavállalók érdekeit hátrányosan befolyásoló törvényjavaslat benyújtását semmilyen társadalmi egyeztetés nem előzte meg. Túl azon, hogy az elfogadott törvénymódosítással – felmérések szerint – a magyar lakosság 85%-a nem ért egyet és szinte az összes szakszervezet azonnali tiltakozását fejezte ki, annak hatására országos tüntetéssorozat indult, amely mára általános sztrájkkal fenyeget.
 
Az említett törvénymódosítás elsősorban a hazánkban megtelepedett multinacionális cégek munkaerő problémáját hivatott orvosolni, amely mind kiszolgáltatottabb helyzetbe kényszeríti a magyar munkavállalókat. A módosítás értelmében a magyar munkás számára közel háromszor annyi túlóra írható elő, mint lengyel vagy szlovák társaiknak. A Jobbik álláspontja szerint a mind súlyosabbá váló munkaerőhiányt, nem a még itthon marad dolgozók rabszolgasorba való kényszerítésével kell kezelni, hanem a bérek európai szintű felzárkóztatásával, és a külföldre távozott honfitársaink hazatérésének ösztönzésével.
 
Az ellenzéki képviselők által javasolt rendkívüli közgyűlést az önkormányzati törvény értelmében 15 napon belül kell megtartani.
 
Badány Lajos, Jobbik Miskolci Szervezetének elnöke

Ajánlott cikkek

A Jobbik Magyarországért Mozgalom tovább építkezik a vidék Magyarországán.
A népszavazás nem egy álságos kezdeményezés, mint a nemzeti konzultáció, ahol csak egy válasz lehetséges és az mindig megegyezik a kormány propagandájával.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 január