A miskolci önkormányzat cégei ne alkalmazzák a "rabszolgatörvény" munkavállalókra nézve hátrányos rendelkezéseit!

2019-01-09 17:16
A Miskolci Jobbik frakció rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezte annak érdekében, hogy a Közgyűlés utasítsa a város tulajdonában levő cégek vezetését arra, hogy a „rabszolgatörvény” munkavállalókra nézve hátrányos rendelkezéseit ne alkalmazzák. Továbbá javasolja az önkormányzat illetékességi területén működő vállalkozások részére, hogy tekintsenek el a törvénymódosítás által lehetővé tett túlóraszám és a munkaidőkeret növelésétől.

Mint ismeretes az országgyűlés vitatott körülmények között tárgyalta azt a törvénymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy a munkáltatók jelentősen megnövelhessék a dolgozók számára előírható túlórák számát valamint munkaidőkeretet. A munkavállalók érdekeit hátrányosan befolyásoló törvényjavaslat benyújtását semmilyen társadalmi egyeztetés nem előzte meg. Túl azon, hogy az elfogadott törvénymódosítással – felmérések szerint – a magyar lakosság 85%-a nem ért egyet és szinte az összes szakszervezet azonnali tiltakozását fejezte ki, annak hatására országos tüntetéssorozat indult, amely mára általános sztrájkkal fenyeget.

Az említett törvénymódosítás elsősorban a hazánkban megtelepedett multinacionális cégek munkaerő problémáját hivatott orvosolni, amely mind kiszolgáltatottabb helyzetbe kényszeríti a magyar munkavállalókat. A módosítás értelmében a magyar munkás számára közel háromszor annyi túlóra írható elő, mint lengyel vagy szlovák társaiknak. A Jobbik álláspontja szerint a mind súlyosabbá váló munkaerőhiányt, nem a még itthon marad dolgozók rabszolgasorba való kényszerítésével kell kezelni, hanem a bérek európai szintű felzárkóztatásával, és a külföldre távozott honfitársaink hazatérésének ösztönzésével.

Az ellenzéki képviselők által javasolt rendkívüli közgyűlést az önkormányzati törvény értelmében 15 napon belül kell megtartani.

Badány Lajos, Jobbik Miskolci Szervezetének elnöke

Dr. Gyüre Csaba feladata a kiváló adottságai ellenére a NER mostohagyermekeként kezelt, így hazánk egyik legszegényebb megyéjévé vált Szabolcs-Szatmár-Bereg képviselete lesz.
A 2018-as országgyűlési választás szavazatszámlálásánál számtalan csalás történt. Nem hagyhatjuk, hogy a május 26-ai EP-választáson ez újra megismétlődjön!

2019 március