Híreink

Miskolcon rossz a helyzet, de legalább Győrben jó

2018-06-22 11:13
-A +A

A kormánynak nagyjából ez a válasza arra, hogy sok borsodi ma már Szlovákiában keresi a megélhetést az alacsony magyar bérek miatt, mondta pénteki miskolci sajtótájékoztatóján Jakab Péter.

A Jobbik országgyűlési képviselője elmondta, azonnali kérdést intézett a kormányhoz, miután a legfrissebb kimutatások szerint már nemcsak a szlovákok keresnek jobban, de a román bérnövekedés is nagyobb ütemű, mint a hazai. A politikus felhívta a figyelmet: sok borsodi ma már Szlovákiában vállal munkát, hogy meg tudjon élni, ezért szerette volna megtudni, mit kíván tenni a kormány azért, hogy a magyar bérek legalább a visegrádi országok szintjét elérjék. 

A kormány nevében Gulyás Gergely miniszter közölte, nincs gond, mert amíg a miskolciak Szlovákiában vállalnak munkát, addig a szlovákok meg Győrben. Jakab szerint ez is mutatja, hogy a Fidesz továbbra sem kínál a miskolciaknak más jövőképet, mint az elvándorlás, hiszen a kormány még az országon belüli elképesztő bérkülönbségeket sem akarja orvosolni, bár úgy tűnik – tette hozzá –, hogy a város két fideszes országgyűlési képviselője ezt el sem várja, hiszen se Hubay György, se Csöbör Katalin nem érezte szükségét annak, hogy szóvá tegye a miskolci bérkérdést a parlamentben. 

Jakab Péter közölte, hamarosan javaslatot terjeszt az országház elé a bérrendezés érdekében, a Jobbik ugyanis nem a fideszes gazdasági körök által belengetett olcsó pakisztáni vendégmunkásokban látja a jövőt, hanem az érdemi béremelésben.

Jobbik Borsod megye

Ajánlott cikkek

A Jobbik őszinte részvétét fejezi ki Baló György televíziós műsorvezető, szerkesztő halála miatt.
A Jobbik támogathatónak, de fékezett habzásúnak tartja a csomagot.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2019 március