Mit is jelent a keresztállítás?

2014-12-12 15:01

Nincs olyan média-kiadvány, melynek színvonalát az emelné, hogy sértegető írásokat jelentet meg oly módon, hogy a cikkírók a névtelenség mögé bújnak. Ez vonatkozik a ceglédi Panoráma című kiadványra is, melynek ez évi 23. és 24. számában az „olvasói levél” és  „ESDÉ” a véleményszabadság ürügyén támadást intéz a kettős kereszt és annak állítói ellen, sértő hangnemben és manipulatív módon. Tisztázni kellene, hogy a cikkíróknak valójában mivel is van bajuk. A kettős kereszttel vagy annak felállítóival? Esetleg mindkettővel? Megítélésem szerint az utóbbi a legvalószínűbb.

A kettős kereszt keresztény államiságunk 1000 éves szimbóluma, de van egy sokkal mélyebb értelme is: az egyetlen egyet jelenti, aki mindenek előtt és felett áll. A bíráló legyen ennek is tudatában. Egyébként pedig lehet az kettős kereszt vagy
turul madár, Árpád-házi királyaink sávos zászlaja vagy a Szent Korona, lényeg, hogy  "támadni  kell” mindent, ami magyar. Az a feltételezés pedig, hogy a kettős kereszt állításának célja esetleg a szlovákok lopott címerének népszerűsítése, nem egyéb rafinált sugallmazásnál, ami  jelen esetben a szellemi kultúra mérgezésének kategóriája.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom lassan tizedik éve állít országszerte kettős kereszteket. Teszi ezt a fentiek ismeretében, abból a célból, hogy az embereket megállítsa és emlékeztesse a karácsony eredeti mivoltára, mely a szeretet és Jézus Krisztus születésének ünnepe, nem pedig az, amivé lassan silányítják, egy kereskedelmi-konzum karnevállá. Emlékeztessen, hogy a születésben benne van a majdani halál, hogy mindig van választási lehetőség. Nem kötelező részt venni a vásárlási  rohamban, ami az anyagi hasznot a multiknak hajtja. Cegléden is ezért állítunk keresztet, amit „ESDÉ” rossz gyakorlatnak nevez. Ez szíve joga. Az eszmei zavartság vádját azonban a kereszt-állítók és a Ceglédi Jobbik nevében visszautasítom. Eszmei zavartságról éppen az ilyen manipuláló irományok kapcsán lehet beszélni.

Többször elolvastam az általam nagyra becsült Hánka Levente úr írását, melyben őszintén leírja gondolatait, vívódását, véleményét, s hogy állítsunk minél több keresztet. (Tegyük hozzá: amíg lehet.) A nagytiszteletű úr egyetlen mondatában sem találtam semmiféle sugallmazást. Ez csupán „ESDÉ” képzetete, akinek csak az utolsó gondolatával tudok egyet érteni, mivel az általa írt cikk is ezt bizonyítja: „a farizeusok is teszik a dolgukat.”

Csuri  Károly
A Ceglédi Jobbik alelnöke