Mondjon le a bukott cigány vezető!

2015-10-07 19:26

A Fővárosi Roma Nemzetiségi Önkormányzat megalakulása óta a korrupciótól és a szabálytalanságoktól hangos. Ismert, hogy nemrégiben a számonkérés elöl kitérve a szervezet elnöke önként lemondott. Lakatos László azzal az indokkal tette mindezt, hogy szerinte a cigány önkormányzatban dúl a rasszizmus.

A Jobbik felszólítja Lakatos Lászlót, hogy a fővárosi tisztsége után a XVIII. kerületi Roma Nemzetiségi Önkormányzatnak az elnöki posztjáról is mondjon le azonnal hatállyal. A kerületi önkormányzatot és Polgármester urat pedig arra kérjük, hogy érzékeltesse a helyi cigány önkormányzattal: megrendült a bizalom irántuk. A Jobbik kezdeményezni fog soron kívüli egy olyan vizsgálatot, amely a kerületi cigány önkormányzat gazdálkodását, a közpénzek felhasználását érintené.

Makai Tibor önkormányzati képviselő és Hartaházi Miklós kerületi elnök

Napirend előtti felszólalás – Makai Tibor: http://jobbik18.hu/wp-content/uploads/Lakatos-Laszlo-lemondatasa.pdf
Képviselő-testületi ülés 2015.09.19