Most mutassa meg erejét a magyar sportdiplomácia!

2019-08-06 10:49

Ez nem fociról szól, nem csak fociról. Hanem a magyarság összetartásáról, arról, hogy bármely magyart ért sérelem esetén mindannyian össze kell, hogy tartsunk. Mint ismeretes, a Honvéd csapatát és szurkolóit egyaránt támadás érte Craiovában, az Európa Liga selejtezőjében. A kispestieket már előző estétől érő szervezett vegzatúra (a szurkolók buszától a játékosok szállodájáig) sajnos még mindig visszhang nélkül maradt, ám a stadionon belül történt magyarellenes atrocitások, a bíró mellett robbantott hanggránát, a magyar játékosok fizikai bántalmazása ellenére, a helyi csendőrség nyomására fejeződött csak be a mérkőzés, amelyet a körülmények ismeretében a Honvéd jogosan óvott meg. Az UEFA vérlázító döntése nem csak a magyar óvást utasította el, de borzalmas üzenetet küldött a sportélet számára. Azt sugallja ugyanis, hogy ha egy adott csapat szurkolói az ellenfél játékosait, a játékvezetőt hanggránátokkal támadják meg, miközben egy egész nemzetet aláznak 150 percen keresztül, zavartalanul folytathatják szereplésüket a sorozatban. A szervezett magyarellenes atrocitások után az UEFA döbbenetes, saját eddigi üzeneteit is szembeköpő döntése csak olaj volt a tűzre, éppen ezért elvárjuk a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, hogy a magyar nemzeti és sportérdek védelmében azonnali válságstábot hívjon össze.
A magyar külügy a mai napig hallgat, ezért a Jobbik elnöke, Sneider Tamás a külügyi tárcához fordult. A craiovai támadások sem maradhatnak következmények nélkül: követeljük a magyar külügyérek markáns állásfoglalását, valamint a kispesti szurkolók elleni vegzatúra alapos kivizsgálását, és az igazságtételt!
Köztudott, hogy Csányi Sándor az UEFA alelnöke, az óvás elutasításáért felelős szervnél pedig szintén dolgozik magyar szakember. Így joggal várhatnánk kemény sportdiplomáciai csörtéket, ezeknek ugyanakkor eddig nyomát sem látjuk. Egy dolog bizonyos: az igazság nem lehet ellenzékben. Így követeljük, hogy a hazai és kormányzati vezetők tegyenek meg mindent, amire eszközük van, ez pedig sokkalta több, mint amit eddig láthattunk tőlük. A napokban 110. születésnapját ünneplő Honvédé mellett ez minden sportszerető ember és a nemzet érdeke is. Mert a látszat ellenére ez nem csak futball-kérdés. Ha nem állunk ki minden magyarért, ez kihat a nemzeti öntudaton túl az EU-források elosztásán át a kivándorlási kedvig lényegében mindenre, ami meghatározza közös jövőnket.

Z. Kárpát DánielZ.Kárpát Dániel Facebook-bejegyzése: Most mutassa meg erejét a magyar sportdiplomácia!

Háromszáz hektárig fizetné ki a gazdálkodóknak a földek után igényelhető területalapú támogatást a Jobbik.
A Jobbik nem szeretné, ha a tiszaújvárosi beruházáshoz hasonlóan vendégmunkásokat telepítenének be a Budapest alatti szénhidrogénmezők kitermeléséhez.

2019 augusztus