MTI-hír helyesbítése: Nem 15, hanem 33 külképviseleti megfigyelőt delegál a Jobbik

2018-04-03 20:09

A Magyar Távirati Iroda (MTI) híradása nyomán ma számos sajtóorgánum beszámolt róla, hogy az országgyűlési választáson induló pártok hány külképviseleti megfigyelőt bíztak meg. A tájékoztatás szerint a Jobbik Magyarországért Mozgalom tizenöt megfigyelőt delegált, de a valóság ezzel szemben az, hogy több mint kétszer ennyit, harminchármat, amint ez a Nemzeti Választási Bizottság határozatának mellékletéből is kiderül.

A külképviseleti megfigyelők feladata, hogy felügyeljék a választási eljárás törvényességét a nagykövetségeken és konzulátusokon, ahol azok a honfitársaink szavazhatnak, akik a miniszterelnök véleménye szerint kalandvágyból, valójában azonban a kormány gazdaságpolitikája miatt kényszerből távoztak hazánkból. A Jobbik kiemelt feladatának tartja az ő képviseletüket, ezért fontosnak tartjuk, hogy mi delegáltuk a legtöbb külképviseleti megfigyelőt április 8-ára. A választások után felálló Jobbik-kormány pedig olyan politikát fog folytatni, amely lehetőséget teremt a külföldre kényszerült magyaroknak a hazatérésre.

Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója

A Jobbik álláspontja szerint Szerbia csak abban az esetben lehet az Európai Unió tagja, ha biztosítja az autonómiát a délvidéki magyarok számára.
Az egyetemek mellett a magyar tudományosság fontos helyszíneiről mindenfajta előzetes egyeztetés nélkül akart dönteni a Fidesz-kormány.

2018 június