Híreink

"Multik helyett a hazai vállalkozásokat kéne támogatni"

2019-11-14 13:41
-A +A
 
Balczó Zoltán szerint egyáltalán nem állja meg a helyét az az állítás, hogy a magyar gazdaság nagyszerűen teljesít – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján a Jobbik országgyűlési képviselője.
 
A jobboldali konzervatív politikus szerint hazánknak inkább a hazai kis- és középvállalkozásokat kéne anyagilag támogatnia ahelyett, hogy Németország összeszerelő üzemévé züllesztik Magyarországot.
 
Balczó Zoltán elmondta, hogy a hazai kkv-k garantálhatják, hogy nőjön a termelésben a hozzáadott érték, minőségi munkáért pedig minőségi bért fizessenek a dolgozóknak, míg a multik ügyes, kreatív döntésekkel azt érik el, hogy csökkentsék a Magyarországon fizetett adójukat, a profitot pedig kiviszik az országból.
 
„A V4-ek tekintetében, a hazai nettó átlagjövedelem a szlovákiainál hét, a lengyelnél tíz, a csehországinál 30 százalékkal alacsonyabb, és alig éri el az uniós átlag harmadát, aminek az az oka, hogy a kormányzat a multicégek olcsó munkaerővel való kiszolgálását célozta meg.”
 
A jobbikos politikus szerint a propagandával ellentétben a vásárlóerő-paritás terén, Magyarország az utolsó helyen áll a 27 uniós tagállam között, de a nettó átlagbért vizsgálva is, csak az látszik, hogy csupán Bulgáriát, Lettországot és Romániát előzzük meg.
 
„A szükséges gazdaságpolitikai fordulathoz az Orbán-rendszer bukására van szükség” - fogalmazott Balczó Zoltán.
 
Biztosítani kell a nemzetiségek kollektív jogait
 
Lapunk arról érdeklődött a korábbi EP-képviselőnél, hogy mi a véleménye arról, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter szerdán arról beszélt, hogy rendkívül jó kapcsolatot ápol hazánk Szerbiával, annak ellenére, hogy a magyar kisebbségek kollektív jogait továbbra sem biztosítja a szerb állam.
 
Balczó Zoltán szerint az elmúlt években több alkalommal is megvizsgálták, hogy Szerbia mennyire tesz eleget azoknak a feltételeknek, hogy az Európai Unió tagjává válhasson. Azonban ezen jelentés szerint Szerbia még 2018-ban sem biztosította a nemzetiségi kisebbségi jogokat. Az erre vonatkozó ún. cselekvési terv csak papíron létezett a szerb kormány számára.
 
„Ha a magyar kormány valóban elő akarja segíteni a szerb uniós csatlakozást, akkor a legkevesebb az, hogy biztosítja a nemzeti kisebbségek, és ezen belül a délvidéki magyarság, kollektív jogait.”
 
Nincs érdemi párbeszéd
 
Arra a kérdésre, hogy mit gondol a kormány azon parlamenti házszabály-módosításáról, amely szerint a renitens országgyűlési képviselőket, akár 60 napra is ki lehetne tiltani a parlamentből úgy reagált:
 
„Öt év után tértem vissza Brüsszelből a magyar országgyűlésbe, és úgy érzem, igazi érdemi és szakmai párbeszéd egyáltalán nem zajlik az országgyűlésben – szögezte le Balczó.
 
A jobboldali politikus szerint a kormány sokszor nem is hajlandó vitázni az ellenzékkel, hanem csupán cinikus és arrogáns válaszokat adnak. Emlékeztett, hogy Áder János korábban elmondott parlamenti beszédében a kormánynak úgy üzent, hogy az elsődleges felelősség a kormányé, abban a tekintetben, hogy milyen hangnem uralkodik a Parlamentben.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember