"Nagyon sok honfitársunk félelem okán nem szabad"

2017-11-25 17:05

A Jobbik országgyűlési képviselője, Dúró Dóra és a párt képviselő-jelöltje, Varga-Damm Andrea védnökségével került sor szombaton a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából egy kerekasztal-beszélgetésre szakemberek és civilek bevonásával.

Dúró Dóra az esemény után tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a civileken és szakembereken kívül minden párt és az igazságügyi minisztérium is meghívást kapott a konferenciára, ám egyedül az LMP fogadta azt el, akiktől Demeter Márta vett részt az eseményen.

A civil szférát sokkal jobban megmozgatta a meghívás, így a beszélgetésen többek közt ott volt Kiss Virág fitnesz-modell, Bíró Ica fitnesz-szakértő, modell és színésznő, Dr. Nyíri Iván, akinek lányát egy családon belüli erőszak után hamis vádak alapján tartották fogva Bora Borán, valamint Halász Pálma, aki annak a népi kezdeményezésnek az elindítója volt, amivel elérték, hogy a családon belüli erőszak külön büntetőjogi tényállássá váljon. Dúró Dóra elmondta, hogy mindenki örömmel fogadta a kezdeményezést, hogy a politikában is napirendre kerüljön a téma, mivel a kormányzat felől az elmúlt időben kifejezetten nő ellenes megnyilvánulások voltak tapasztalhatók. Ezek pedig rontják annak esélyét, hogy az erőszakos eseteket a sértettek felvállalják és a megfelelő jogi segítséget megkaphassák az áldozatok.

A Jobbik egyértelműen a bántalmazottak pártján áll és szeretnék elérni, hogy a társadalom és az intézmények részéről is támogatást kapjanak ezek az emberek. Az államnak segítenie kell, hogy ezekre az esetekre fény derüljön és a valóságot tükröző, igazságos ítéletek születhessenek.

A képviselő asszony kitért arra is, hogy pártja szakmai programjában helyet kapott egy kifejezetten a nőkkel foglalkozó fejezet, amelynek egyik pontja a bántalmazott nők helyzetének javítására kínál megoldási javaslatokat. Varga-Damm Andrea hangsúlyozta, hogy nyitórendezvénynek választották a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapját, ez nem egy különálló beszélgetés volt, hanem egy folyamat elindítása.

A Jobbik női kerekasztalát továbbra is fenn kívánják tartani.

Elmondta, hogy konferencián résztvevők számtalan aspektusból közelítették meg a problémát, de a legfontosabb üzenet az, hogy "ezek az esetek azért történhetnek meg, mert nagyon sok honfitársunk félelem okán nem szabad".
Úgy véli, amíg Magyarországon az egyéni, az egzisztenciális, az anyagi, a lelki, a gondolati szabadság nem teremtődik meg, addig az ilyen jellegű problémákat nem lehet felszámolni.

Varga-Damm hangsúlyozta, hogy a kerekasztalt nem lehet feminista jelzővel illetni, hiszen mindenki egyetértett abban, hogy a nők elleni erőszak problémájára férfitársaikkal együtt tudnak csak valódi választ adni.

A konferencián résztvevők az erőszakos cselekedeteket a férfi és női szerepek nem tisztázott voltára vezették vissza, aminek fennmaradásához sajnos a magyar közélet is segítséget nyújt - fogalmazott a Jobbik jelöltje.

alfahir.hu - jobbik.hu

A Jobbik Magyarországért Mozgalom elítéli Donald Trump amerikai elnök döntését.
Köszönjük mindenkinek a szolidaritás kinyilvánítását és az anyagi támogatását.

2017 december