Ne csak az tanulhasson tovább, akinek vastag a pénztárcája

2018-01-11 17:03

A Jobbik szerint egyszerre kétségbeejtő és felháborító az a tény, hogy Magyarországon jelenleg nem a szorgalom és a tudás, hanem az anyagi háttér határozza meg, hogy ki tud továbbtanulni. Különösen nagy hátrány sújtja ilyen téren a vidéki fiatalokat, akik Budapesten vagy másik nagyvárosban szeretnék folytatni tanulmányaikat, ugyanis a helyben lakó társaikkal szemben őket a tanulmányi költségeken túl súlyos lakhatási, utazási és a megélhetési költségek is terhelik.

A Jobbik évek óta hangsúlyozza, hogy a kormánynak érdemi lépésekkel kellene segíteni a fiatalokat, hiszen ez a generáció teljesen elhagyatottnak érzi magát, ezért is gondolkodik több mint egyharmaduk az elvándorlásban. Szomorú, hogy miközben a propaganda az ország gyarapodását szajkózza, addig a kormány nem szánt pénzt elegendő kollégium építésére, illetve a meglévők fejlesztésére és nem emelte a 10 éve stagnáló hallgatói ösztöndíjakat sem. Elszomorító, hogy a kormány tétlenül nézi az évek óta tartó albérletár-robbanást, az egyetemeken ellenben növelte az önköltséges felsőoktatási szakok számát. A Fidesznek mindösszesen egy válasza van a hallgatók nehéz helyzetére: vegyék fel a diákhitelt, adósítsák el magukat. Ebből azonban nagyon sok fiatal nem kér, így vagy bele se vágnak a felsőoktatási tanulmányaikba vagy ha igen, akkor mellette dolgozni kényszerülnek, ami rontja a tanulmányi eredményüket.

A Jobbik kormányon kiemelten fog foglalkozni a jövő generációjával, meg fogjuk teremteni az itthoni boldoguláshoz szükséges feltételeket. A kollégiumfejlesztések, a hallgatói és egyéb ösztöndíjak emelése, a reális albérletárak elérése, a térítésmentes felsőoktatási helyek növelése mind-mind olyan lépései lesznek a Jobbik-kormánynak, amelyek segíteni fogják tehetséges fiataljaink kibontakozását és itthoni boldogulását.

Farkas Gergely, országgyűlési képviselő

Szávay István facebook bejegyzése.
„Orbán Viktor elismerte azt, hogy végig hazudták az elmúlt három évet, most pedig lebuktak”

2018 január