Híreink

Ne csak az tanulhasson tovább, akinek vastag a pénztárcája

2018-01-11 17:03
-A +A

A Jobbik szerint egyszerre kétségbeejtő és felháborító az a tény, hogy Magyarországon jelenleg nem a szorgalom és a tudás, hanem az anyagi háttér határozza meg, hogy ki tud továbbtanulni. Különösen nagy hátrány sújtja ilyen téren a vidéki fiatalokat, akik Budapesten vagy másik nagyvárosban szeretnék folytatni tanulmányaikat, ugyanis a helyben lakó társaikkal szemben őket a tanulmányi költségeken túl súlyos lakhatási, utazási és a megélhetési költségek is terhelik.

A Jobbik évek óta hangsúlyozza, hogy a kormánynak érdemi lépésekkel kellene segíteni a fiatalokat, hiszen ez a generáció teljesen elhagyatottnak érzi magát, ezért is gondolkodik több mint egyharmaduk az elvándorlásban. Szomorú, hogy miközben a propaganda az ország gyarapodását szajkózza, addig a kormány nem szánt pénzt elegendő kollégium építésére, illetve a meglévők fejlesztésére és nem emelte a 10 éve stagnáló hallgatói ösztöndíjakat sem. Elszomorító, hogy a kormány tétlenül nézi az évek óta tartó albérletár-robbanást, az egyetemeken ellenben növelte az önköltséges felsőoktatási szakok számát. A Fidesznek mindösszesen egy válasza van a hallgatók nehéz helyzetére: vegyék fel a diákhitelt, adósítsák el magukat. Ebből azonban nagyon sok fiatal nem kér, így vagy bele se vágnak a felsőoktatási tanulmányaikba vagy ha igen, akkor mellette dolgozni kényszerülnek, ami rontja a tanulmányi eredményüket.

A Jobbik kormányon kiemelten fog foglalkozni a jövő generációjával, meg fogjuk teremteni az itthoni boldoguláshoz szükséges feltételeket. A kollégiumfejlesztések, a hallgatói és egyéb ösztöndíjak emelése, a reális albérletárak elérése, a térítésmentes felsőoktatási helyek növelése mind-mind olyan lépései lesznek a Jobbik-kormánynak, amelyek segíteni fogják tehetséges fiataljaink kibontakozását és itthoni boldogulását.      

Farkas Gergely, országgyűlési képviselő

Ajánlott cikkek

Magyarország ebben is Európa szégyenpadjára került.
A kormányzat arcátlan módon szüntette meg a lakáscélú előtakarékosság állami támogatását, ily módon fiatalok és idősebbek tízezreit zárta ki az otthonteremtést segítő lehetőségek közül.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2018 október