Ne hazárdírozzanak a diákok egészségével!

2020-05-05 20:25
A Jobbik szerint a kormány egymás után hozza meg az érettségivel kapcsolatos elhibázott döntéseit, amelyekkel öles lépesekkel halad abba az irányba, hogy elnyerje a minden idők legzűrösebb érettségijét megszervező kormány címét. A szomorú mindebben az, hogy ennek a levét a diákok isszák meg, akik idén nemcsak a szokásos, érettégi okozta kiemelt stresszállapotot kénytelenek átélni, hanem a koronavírus okozta helyzet minden egészségügyi kockázatát és a lebonyolítás miatti plusz idegeskedést is, amelyek közepette kell számot adniuk tudásukról jelenlegi élethelyzetük legfontosabb mérföldkövén.

A Jobbik szerint önmagában az is felháborító, hogy a járvány csúcspontján körülbelül 100 ezer diákot kényszerít a kormány arra, hogy saját és környezete egészségét tegye kockára. Emellett azonban a napvilágra kerülő részletek is mutatják a döntéshozók inkompetenciáját, miszerint például emelt szintű érettségi vizsgák alkalmával egyes diákokat úgy osztottak be más iskolába, hogy a vizsga reggelén 50-60 kilométert kell utazniuk. Ez persze jelen veszélyhelyzetben számos diáknak kivitelezhetetlen.

A Jobbik újból felszólítja a kormányt, hogy ne ragaszkodjon az írásbeli vizsgák megtartásához sem, hanem biztosítsák az érettségiző diákok számára a jegymegajánlással megszerezhető eredmény lehetőségét. Ha pedig mégis kitartanak a diákokat veszélyeztető tervük mellett, akkor legalább tegyék lehetővé a legbiztonságosabb feltételeket, így például azt is, hogy az emelt szintű érettségi vizsgákat a legközelebb elhelyezkedő köznevelési intézményben tartsák meg! Ne hazárdírozzanak a fiatalok és környezetük egészégével, tegyék meg a lépéseket még most!

Ander Balázs
Brenner Koloman
Csányi Tamás
Farkas Gergely

A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.

2020 május