Ne vigyétek el Veszprémből a veszprémi kézilabdát!

2018-04-07 20:24

A Veszprémkukac már az elmúlt évben is felvetette, hogy olyan új körülmények merültek fel a veszprémi kézilabda csapatnál, amelyek felvetik annak gyanúját, hogy a döntéshozók célja elvinni ezt a csapatot Veszprémből.

2017 augusztusában az akkori vezérigazgatónak kérdéseket tettek fel ezzel kapcsolatban, szorgalmazták, hogy a financiális problémákra adjanak választ, de válasz a mai napig sem érkezett. Az 1977-ben alakult sportegyesületet megszüntették, nem tudjuk, hogy kik, hiszen  az eredeti alapítók biztos, hogy nem voltak az egyesület tagjai. Új egyesületet alapítottak 2016-ban, szintén nem tudjuk, hogy kik, egy biztos, nem a veszprémi kézilabdában szakmailag indokoltan résztvevő személyek. Mind az egyesületből, mint az általa létrehozott Veszprém Handball Team Zrt.-ből kikerültek mindazok a veszprémi, köztiszteletben álló tisztségviselők, akik személye garantálta, hogy ez a csapat mindig itt marad, és tevékenysége makulátlan lesz. Egyedül Porga Gyulát rakosgatják be mindig valamilyen mondvacsinált tisztségbe, hogy személyével igazolják, hogy veszprémi marad ez a csapat. A többi személy Orbán üzleti köréhez tartozó stróman, akik nemcsak itt, hanem az országban több szervezetben látnak el tisztségeket. Egy közös van bennük, nem értenek a kézilabdához.

Elhatározták, hogy a veszprémi arénát 8500 férőhelyesre bővítik. Ez évekig eltartó munka lehet.Tény, hogy az átalakítás alatt ott évekig nem lehet játszani. Felcsúton nemzetközi játékra is alkalmas kézilabda csarnokot építenek, amely nemsokára kész lesz. Ide ömlik a Tao pénz, amelyet hiába költenek a focira, teljesen eredménytelen. Felcsútra kellett egy új sportágat keresni, ami sikereket is hozhat. Így kerülhet majd sor arra is, hogy másoktól elveszik a kézilabda csapatot. Orbán körüli oligarcha körből származó tulajdonos, a Duna aszfalt szerezte meg a csapat üzemeltetését szolgáló Zrt-t. Ez a szervezet nem kötődik Veszprémhez, neki csak egy csapat kellett, s neki igazán mindegy, hogy az hol játszik.

Annak érdekében, hogy Veszprémből elkerüljön a Veszprémi kézilabda csapat, a Veszprém Handball Team Zrt. alapszabályát 2018. március 16-án módosították akként,  hogy akkor játszik a csapat Veszprémben, ha van rá alkalmas helyszín. Felhatalmazta a közgyűlés a vezérigazgatót, hogy más helyszínen rendezzék meg a mérkőzéseket, ha Veszprémben nincs rá alkalmas helyszín, ami a nemzetközi szabályoknak megfelel. Nem kétséges, hogy mindaz, ami a Veszprémi kézilabda csapat körüli szervezetekben történt, nem szolgál mást, mint azt, hogy a Veszprémi kézilabda csapat kerüljön el Veszprémből. Az egyetlen mód a csapat Veszprémben tartására a Fidesz vasárnapi választási veresége.

dr. Varga-Damm Andrea
országgyűlési képviselőjelölt

Varga-Damm Andrea szerint a devizahitelesek és az otthonápolók ügye nem várhat őszig.
Noha csaknem kétszázezer fő az évente foglalkoztatott diákmunkások létszáma, mégis számos helyen kihasználják őket, elmaradnak a bérek, juttatások.

2018 július