"Nem hagyhatjuk, hogy a Fidesz egy bérrabszolgaságon alapuló diktatúrát építsen!"

2019-03-13 15:15
A Jobbik ma hivatalosan is bejelentette, kiket küldene az Európai Parlamentbe. Megerősítették tegnapi értesüléseinket, miszerint a lista első 10 helyén a következő személyek állnak.

1. Gyöngyösi Márton
2. Balczó Zoltán
3. Jakab Péter
4. Bana Tibor
5. Z. Kárpát Dániel
6. Brenner Koloman
7. Lukács László György
8. Szalayné Pánczél Ágnes
9. Dudás Róbert
10. Szalay Szabolcs

A Jobbik EP-listavezetője, Gyöngyösi Márton Szilágyi Györggyel közösen tartott szerdai sajtótájékoztatóján elmondta, hogy az Európai Parlamenti választásoknak még soha nem volt ekkora tétje, mint most, amikor a választóknak arról kell dönteniük, hogy akarják-e azt, hogy

„Orbán Viktor és a Fidesz kivezesse Magyarországot az EU-ból és egy bérrabszolgaságon alapuló diktatúrát építsen ki.”

A Jobbik ezzel szemben kínál alternatívát, egy biztonságos Európát és szabad Magyarországot.

A párt már tavaly decemberben bemutatta EP-választási programját, amiben három fő témakört jelölt meg, amit az unióba kijutó képviselői képviselni fognak.

Migráció: A párt szerint tagadhatatlan, hogy Európának egy globális kihívással, a migrációs válsággal kell szembenéznie, amivel szemben meg kell védeni Európát és az európai civilizációt. Gyöngyösi elmondta, hogy a Fidesszel szemben nem csak szavakban, hanem tettekben is meg kell nyilatkoznia ennek. A párt, a migrénsok beengedése helyett, újra felállítaná a határőrséget, hogy a délen határon elkötelezett határőrök védhessék Európát és nem azok a kizsigerelt katonák és rendőrök, akikre máshol is szükség lenne.
Elvándorlás: Az elnökhelyettes emlékeztetett, hogy közel 600 ezer fiatal vándorolt Nyugatra a Fidesz politikájának köszönhetően és további 400 ezer gondolkodik azon, hogy kövesse őket. A párt szerint a bérfelzárkóztatásnak egy hosszútávú célnak kell lennie, amiért az Európai Parlamentben egy új kohéziós politika kiharcolásával és a korrupció felszámolásával lehet harcolni. Utóbbi érdekében a Jobbik aktivistái már gyűjtik az aláírásokat.
Autonómia: Gyöngyösi Márton úgy látja, hogy az őshonos kisebbségvédelemre nem fordít elég figyelmet az EU. Ezért szeretnék elérni, hogy külföldi minták bemutatásával felhívják a figyelmet a határon túli magyarok autonómia küzdelmére is.
„Mi nemcsak szavakban, hanem tettekben is kiállunk a külhoni magyarságért.”

Plusz egy pontként említette a fake news felszámolását, aminek Magyarországon kuriózumként maga a kormány a forrása. Ma hazánkban a média területén nincs meg a demokráciához szükséges médiapluralizmus.

„Az EU-nak kell meghatározni azokat a normákat, hogy mindenki, a magyarok is megkapják az objektív tájékoztatáshoz való jogot.”

alfahir.hu - jobbik.hu

Komoly nemzetbiztonsági kockázatként értékelte a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) Budapestre költözését Bana Tibor, a Jobbik alelnöke.
Ander Balázs, Jakab Péter, Rig Lajos, Stummer János, a Jobbik igazságtalanul megbírságolt országgyűlési képviselői az SMA-s betegek számára ajánlanák fel a bírságukat.

2019 március