Híreink

"Nem lehet a magyar megmaradás útja, hogy kívülről importálják a munkaerőt"

2019-06-08 08:55
-A +A
 
Tegyen le a munkaerőimportról a kormányzat! - szólított fel hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.
 
Pártja nevében határozottan elutasította a kormány munkásszálló-építési programját, amely álláspontjuk szerint "egyfajta lakosságcserét" jelentene, hiszen így a multinacionális cégek érdekében egyre több külföldi dolgozó érkezhetne az országba.
 
Az utóbbi hónapokban mind a KSH, mind a BÁH adatai alapján egyértelművé vált, hogy jóval százezer felett van azon idegenből érkezett munkások száma, akik nem feltétlenül hiányterületekre érkeznek. A nagy multicégek bemondása alapján dől el ugyanis, hogy melyik szférába, melyik gazdasági ágazatba hozzák tömegesen ezeket a dolgozókat.
 
Nem lehet a magyar megmaradás útja, hogy kívülről importálják a munkaerőt - jelentette ki, azt hangsúlyozva, az inaktívak, valamint a szürke- és feketegazdaságban dolgozók legális munkaerőpiacra vezetése lenne e helyzet megoldásának egyik eleme.
 
Az ellenzéki képviselő ide sorolta pártja béruniós kezdeményezését is, amely egy évtized alatt a fizetések "reális bővülését" hozná, továbbá a szolgálatilakás- és a bérlakásépítési programot is.
 
Elmondása szerint a kormányzat továbbra is tagadja a kivándorlás mértékét és azt hangoztatja, hogy többen vándorolnak haza, mint amennyien elhagyják az országot. Z. Kárpát azonban arcátlanságnak tartja, hogy ezt olyan adatokra hivatkozva szajkózzák, amikről kiderült, hogy a hazatérés terén a határon túliak Magyarországra való betelepülésével vannak feljavítva, míg a kivándorlók közé csak azokat sorolják, akik idehaza mindent felszámoltak maguk mögött.
 
alfahir.hu - jobbik.hu
 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

A harminc százalékos béremelés és a hatékony béralku mézesmadzagjának hamis fogadalmára hivatkozva vették el több mint harmincezer pedagógustól a hatékonytalannak kikiáltott közalkalmazotti státuszt.
Úgy fest a helyzet, hogy a miniszterelnöknek csak azért volt szüksége az egészségügyi rendszer feletti kontrollra, hogy a zavarosban halászó haverokat végül helyzetbe hozhassa.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május