Híreink

Nem működő üzemre dobtak ki milliárdokat

2017-10-13 14:51
-A +A

A csornai napelemgyárnak az ígéretek szerint már két éve működnie kellene, azonban azóta is csak az üres csarnok áll. Sem a több száz új munkahelyből, sem pedig a magyar vállalkozásoknak ígért beszállítási lehetőségből nem lett semmi.  

Hétfőn a parlamentben beismerte a kormány, hogy a rejtélyes üzleti köröknek közel két milliárdot adtak. Az Eximbank hét milliárdos keretösszegéről azonban - banktitokra hivatkozva - nem hajlandóak semmit elárulni. Bejelentésem nyomán a NAV és az ügyészség már vizsgálódik, de az offshore hátterű céghez került milliárdok eddig nem kerültek elő. 
Teljesen kizárt, hogy fideszes kormányzati kapcsolatok segítsége nélkül el lehetett tűnni ezzel a pénzzel. Már csak azért sem elképzelhető, mert fél órás internetes böngészés során bárki számára világossá válik a cég zűrös háttere.

A Jobbik a felelősök megnevezését és azonnali bocsánatkérést vár a Fidesz helyi és országos vezetőitől, hiszen a kormánypárt legfontosabb csornai ígérete az üzem létesítése volt. A felelősök legkésőbb a tavaszi kormányváltást követően biztosan meg lesznek nevezve és el lesznek számoltatva.

Magyar Zoltán, a Jobbik országgyűlési képviselője   

Ajánlott cikkek

A köztelevízió után a TV2-ről is megállapította tehát a bizottság, hogy megszegte a választási eljárásról szóló törvényt.
Egy mai közvélemény-kutatás igazolja, hogy már a saját szavazóbázisát sem tudja átverni a Fidesz, ha az egészségügyről van szó.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
26
27
28
29
30
31
 
2018 március