Nem nevezhetik szélsőjobboldalinak a Jobbikot a hírműsorok

2013-05-02 15:15

Szűkül azoknak a negatív jelzőknek a köre, amelyeket egyesek előszeretettel használnak, ha a Jobbikról van szó. Nemrégiben a Hír TV. az ATV és a Klubrádió is szélsőjobboldalinak nevezte a radikális nemzeti pártot hírműsoraiban.

A Jobbik szerint ezek a csatornák megsértették a Médiatörvényt, amely szerint "médiaszolgáltató hírszolgáltatást és politikai tájékoztatást nyújtó műsorszámaiban műsorvezetőként, hírolvasóként, tudósítóként rendszeresen közreműködő munkatársai bármely médiaszolgáltató által közzétett műsorszámban szereplő politikai hírhez véleményt, értékelő magyarázatot - kivéve a hírmagyarázatot - nem fűzhetnek". A Médiahatóság eltiltotta a további jogsértésektől ezeket az adókat, ám ők fellebbeztek a Médiatanácsnál. A Médiatanács ezeket a fellebbezéseket elutasította, így a továbbiakban már pénzbüntetést is kaphatnak ezen médiaszolgáltatók, ha továbbra is szélsőjobboldaliznak.

jobbik.hu