Híreink

Nem volt elég egyértelmű a kormányzati cáfolat - újraindulhat a kötvénybiznisz?

2018-05-18 07:51
-A +A
 
A Jobbik szerint akár újra is indulhat a letelepedésikötvény-biznisz, ugyanis a kormányzat nem tudta egyértelműen cáfolni azt a hírt, hogy Kínában egy közösségi oldalon már hirdetik az új konstrukciót.
 
Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője szerdán tartott sajtótájékoztatóján reagált arra a hírre, mely szerint egy hongkongi vállalkozás, az LSP International Limited üzleti konstrukcióján keresztül 25 millió (házastársak esetén 50 millió) forintnyi magyarországi ingatlanbefektetésért cserébe tartózkodási engedélyt kap a beruházó, ezzel pedig hozzá lehet jutni a shengeni övezetben szabad mozgást biztosító papírokhoz. A politikus emlékeztetett, ez sokkal kedvezőbb forma, mint amilyen a Rogán Antal-féle letelepedésikötvény-program volt.
 
Ugyanakkor aggodalmának is hangot adott, szerinte könnyen előfordulhat, hogy más formában, más tartalommal, de újraindul a program, amit 2017. március 31-én amúgy is csak felfüggesztett, nem pedig végleg leállított az Orbán-kormány. Mirkóczki Ádám gyanúját pedig csak tovább erősíti, hogy a kormányzati cáfolat sem volt egyértelmű.
 
Mirkóczki Ádám hangsúlyozta, hazánk nemzetbiztonsági védelmi pajzsán 2 rés van, abból az egyik a brüsszeli kvóta, a másik, a nagyobbik pedig a letelepedésikötvény-biznisz. Ezeket a réseket mindenféleképpen be kell reteszelni - hangzott el.
 
Ennek lehet eszköze a Jobbik által benyújtott alaptörvénymódosító-javaslat, amelyet azonban a Fidesz eleddig hét alkalommal is leszavazott.
 
Mirkóczki Ádám egyébként közölte, a Jobbik új frakciójának első javaslata már a parlament előtt hever, amely egyszerre utasítaná el a betelepítés minden formáját.
 
Az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának jobbikos elnöke arra is rávilágított, hogy ha összejön a kínai konstrukció, a megfelelő átvilágításokra nincs elegendő kapacitása a hazai szakszolgálatoknak.
 
Ismét felhívta Mirkóczki Ádám a kormányzat figyelmét, ne csak a kommunikációs térben, népszavazásokkal, nemzeti konzultációkkal küzdjön a bevándorlás ellen. Ha komolyan gondolják ezt a küzdelmet, akkor bizonyítsák a szándékukat és támogassák a betelepítés minden formáját elutasító jobbikos alaptörvény-módosítását.
 
alfahir.hu - jobbik.hu

Ajánlott cikkek

A főváros költségvetése rendkívül nagy, 114 milliárdos hiánnyal számol.
Egyre pofátlanabb módon lopják el az uniós forrásokat.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
2019 február