Híreink

"Nem vonalkódokról, emberekről beszélünk!"

2019-11-08 10:57
-A +A
 
Intézményesített kifosztásnak" nevezte a magyar végrehajtási rendszert hétfői budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel.
 
A Jobbik alelnöke szerint olyan szabályozásra van szükség, amely megtiltja, hogy a minimálbérnél alacsonyabb jövedelmekből tartozás fejében, vagy bármilyen más jogcímen letilthassanak összegeket.
Hangsúlyozta: több tízezer embert érint az a "visszatetsző jelenség", hogy "kétes hátterű hitelekből" eredően különböző, egymással is rivalizáló végrehajtó cégek a "kispénzű embereket vegzálják."
 
Ez alól papíron csak a 28 ezer forintos minimálnyugdíjak jelentenek kivételt, ám a gyakorlatban még ezeknek a borzasztóan alacsony jövedelmek egy részét is sokszor letiltja a végrehajtó. A képviselő hozzátette: több mint negyven kilakoltatáson járt az elmúlt időszakban, ahol olyan megdöbbentő esetekkel is találkozott, amikor már visszafizetett adósságokat követeltek újra, vagy "ugyanazt a tartozást két különböző végrehajtó csapat - vagy nevezhetjük úgy: banda - akarta behajtani".
 
Z. Kárpát emlékeztetett: "kilenc év Fidesz-KDNP kormányzás kevés volt, hogy ezt a borzalmat megszüntessék".
 
A politikus szerint így cinizmus "családközpontú támogatási rendszerről" beszélni. Hangsúlyozta: a Jobbik "Mi várunk" nevű otthonteremtési, bérlakás építési programja erre a kérdésre is számos tekintetben megoldást jelenthetne, hiszen így senki sem kerülhetne utcára. 
 
"Ezeket a rendkívül nehéz helyzetben levő családokat nem lehet egyszerű vonalkódokként kezelni, érző emberi lényekről beszélünk"  - szögezte le. 
 
Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: senkit nem akarnak támogatni, aki életvitelszerűen visszaél a rendszerrel, ugyanakkor azt mindenképpen el kell kerülni, hogy bárki megfagyjon, vagy éhen haljon.
 
A politikus megjegyezte: a magyarországi bankok a tavalyi évben 600 milliárd forintos, "elképesztő, regionálisan is kiemelkedő" extraprofitot könyvelhettek el. Ugyanakkor a kormányzat "tíz és százmilliárdokat" költ "egy intézményes hazugsággyár" fenntartására, vagy "piramis építésre", teljesen felesleges beruházásokra. 
 
"Ezen összegek töredékéből rendezni lehetne a legnehezebb helyzetben levő magyar családok sorsát" - mutatott rá Z. Kárpát. 
 
alfahir.hu - jobbik.hu

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Diákok, szülők és pedagógusok számára is érthetetlennek tűnik, hogy amíg a bölcsődéket és az óvodákat megnyitják, addig a köznevelésben az „adok is, meg nem is" a jellemző.
Jó néhányszor letelt már az a bizonyos két hét, amit még a 2010-ben hatalomra került Orbán-kormány belügyminisztere, Pintér Sándor ígért, mondván, ennyi idő alatt helyre fogja állítani a rendet.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
2020 május