Nemzeti összetartozás ünnepe, vagy Nemzeti gyásznap június 4-e?

2015-06-09 18:13

A történelem legaljasabb gaztettére emlékezett a világ magyarsága június 4-én.

A trianoni diktátumra, mely hazánkat, Európa legrégibb és leghosszabb ideig önmagával azonos, állandó határokkal rendelkező országát darabokra tépte.

A mai napig az ítélet végrehajtó és utódállamok ostoba módon azt hiszik, hogy jót tettek és mindenki jól járt. Holott a megnyomorított és nemzethalálra ítélt Magyarország mellett, az utódállamok népességének is azóta rossz és egyre rosszabb lesz. Sőt, az egész emberiségnek rosszat jelent Trianon.

VAA_8660 masolat

Makai Tibor képviselő – Hartaházi Miklós kerületi elnök

E napnak, a címben elsőnek szereplő a hivatalos megnevezése. A második viszont a közvélemény egy tekintélyes részének felfogásával egyezik.

Többször is elgondolkodtam már, vajon melyik a helyesebb, melyik fedi le jobban az igazságot. A nemzeti összetartozás fogalmi tartalma kedvemre való és vágyom is rá erősen. De biztos, hogy dátumszerűen az a nap alkalmas ennek ünneplésére, amely napon szétszaggatták a Magyar Szent Korona testét? Sokadik próbálkozásra a történelem során. Nem lenne erre jobb, mondjuk az első, vagy második bécsi döntés dátuma? Vagy a kevésbé megosztó nap, amikor Szent István király felajánlotta a Magyar Szent Koronát annak országával és népével együtt a Szűzanyának, Boldogasszonyunknak? És Ő azt el is fogadta, amit a keresztény világ igazolt is. A mai napig, ha bármely ábrázoláson, bármilyen formájú korona van a Szűzanya fején, az definíció szerűen a Magyar Szent korona. Ez az Ő attribútuma. Minden ellenkező híreszteléssel szemben, ma is Magyarország trónján ül, mert nem csak Patrónánk, hanem Reginánk is. Ezért az a személyes véleményem, hogy blaszfémiát követett el a keresztény világ, mikor szó nélkül hagyta Mária Országának meggyalázását. Gondolataimnak ez a szakrális aspektusa.

DSC06547 masolatFadrusz feszület másolata

A nemzet, halandó emberi szempontjából vizsgálva a kérdést megint csak arra jutok, hogy június 4-e Nemzeti gyásznap. Mert őseinkre és hőseinkre gondolva és előttük tisztelegve, akik sok évszázadon át megőrizték, megtartották a Kárpáthazát, helyesen cselekszünk-e, ha éppen szétszakítottságunk évfordulóján ünnepeljük nemzetünk összetartozását?

Szerintem nem! A nemzet nagy ünnepe majd az a nap lesz amikor a történelmi Magyarország újra egybeforr. Erről nem mondhatunk le “nem, nem soha”! Nem mondhatunk le róla, mert nincs is jogunk hozzá! Mert a magyar haza a Magyar Szent Korona tulajdona. Nem a mienk! Mi őrzőknek lettünk ide teremtve, aminek meg kell felelnünk minden vereség és gyötrelem árán is! Különben nincs helyünk a teremtett világban. Igen küzdenünk kell! Ha kell halkan, ha kell hangosan, akár szelíden, vagy ha kell harcosan. Rejtetten, vagy ha kell nyíltan, de küzdenünk kell szüntelen és “rendületlenül”.

Ahogy tapasztaltam az elmúlt napokban, nagyon sok magyar testvérem hasonlóképpen gondolkodik. Addig, míg küldetésünket sikerre nem visszük, mindennapi imáink mellett, újra mondjuk el minden alkalommal a Magyar hiszekegyet.

Hiszek egy Istenben, hiszek egy hazában, hiszek egy Isteni örök igazságban, hiszek Magyarország feltámadásában!

Adjon az Isten szebb jövőt!

Makai Tibor önkormányzati képviselő

Képgaléria ide kattintva.