Nemzeti radikális offenzíva Dél-Somogyban: három lakossági fórum – három jobbegyenes az országrontók számára

2014-04-04 16:07

A kampány utolsó hete sem maradt lakossági fórumok nélkül, hiszen kezdetektől megfogalmazott célunk volt, hogy annyi helyre jussunk el, amennyire csak lehetséges, annak érdekében, hogy minél több emberrel találkozhassunk, s ismertessük meg velük a Jobbik programját.

Kedden este fél hétkor ismét Darányban láttak vendégül. A választási hadjárat első lakossági fórumát is itt tartottam, s azóta szervezetünk is alakult a községben. Nagy öröm volt látni, hogy mennyi új arccal gyarapodott a nemzeti radikalizmus tábora ebben a faluban is! A komplex vidékmentő csomagként is felfogható, nagyon alaposan kidolgozott Hét Vezér Terv és 60 Lépés Program által alkotott nemzet- és országépítő jobbikos tervek felvázolását a település első emberei, Villányi polgármester úr és Somogyi Gábor alpolgármester úr is meghallgatta, illő hát, ha ezúton is köszönöm, hogy jelenlétükkel megtisztelték képviselőjelölti bemutatkozásomat!

Szerdán a Darányhoz hasonló nagyságú, majd ezerfős Gyékényesre utaztam, ahol az eddigiekhez hasonló módon igyekeztem teljes körű képet adni az egyetlen valódi programmal rendelkező erő elképzeléseiről. A másfélórás előadást a fórum vendégivel folytatott bő egy órányi kötetlen eszmecsere követte, melynek során még világosabbá váltak a gyékényesi emberek problémái, a választókerület ezen részét érintő, sürgős megoldásra váró gondok-bajok.

Csütörtökön a gyógyfürdőjéről nevezetes Csokonyavisonta volt a következő állomása a Dél-somogyi nemzeti radikális offenzívának, ahol a szép számmal megjelent közönség soraiban üdvözölhettem a község egyik meghatározó lelki vezetőjét, Oláh Lajos református lelkész urat is.

Pusztulunk, veszünk! – írta egy évszázaddal ezelőtt a szomszédos falu, Rinyaújlak református tanítója, Arany Bálint. Sajnos, ezek a folyamatok az elmúlt időszakban csak még jobban felgyorsultak. A demográfiai folyamatok nemzeti katasztrófa képét vetítik elénk, hiszen minden egyes születésre sokszor annyi temetés jut Csokonyavisontán is. Radikális lépések nélkül egy nagy múltú, gazdag történelemmel és hagyományokkal rendelkező jelentős falu lesz az enyészeté… A főút melletti házakon sorakozó „eladó” táblák híven jelzik, hogy óriási gondok vannak a vidék Magyarországán is. Ott, ahol mindenféle kormányzati propaganda ellenére továbbra is a társadalmi és gazdasági döghalált terjesztő nagybirtokrendszer az úr! A falu híres szülötte, Nagyatádi Szabó István, a kisgazda mozgalom egykori jeles politikusa vajon mit szólna ahhoz, ha látná a vidék, a nemzetet ezer éven át megtartó magyar falu vergődését, a földkérdés máig való megoldatlanságát?! Még a kommunizmus idején is három TSZ virágzott Csokonyavisontán, de mára még a diplomás fiatalok is valamelyik osztrák síparadicsomban keresnek megélhetést felszolgálóként…

Mi egyet mondhatunk: Nem fogjuk eltűrni, hogy a vergődés agóniává változzék, s nem fogjuk hagyni, hogy az országhódító gyarmatosítók földönfutó szolganépet csináljanak ebből a nemzetből!

Ander Balázs országgyűlési képviselőjelölt (Somogy 2.vk.)

jobbik.hu

A dorogi Jobbik továbbra is legfontosabb feladatának érzi az itt élő magyar emberek képviseletét.
A Jobbik saját sikereként értékeli a letelepedési kötvény konstrukciójának megszüntetését.

2018 június