Híreink

A nép pártján vagyunk

2017-02-01 13:45
-A +A

Pörzse Sándor: Sanyibá’

A kormány minden erejével és médiahatalmával a szocialistákat fogja emelni, nehogy a kiábrándult baloldali szavazók átszavazzanak hozzánk. Jön majd a szokásos hazugságáradat, megtámogatva a különböző pártpénzekből finanszírozott közvélemény-kutatók eredményeivel. A cél mindig ugyanaz lesz: a szocikat visszaemelni a politikai palettára, a Jobbikot pedig lenyomni.

Balczó Zoltán: Nemzeti radikális párt-e a Jobbik?

A néppártként való meghatározás nem hordoz ideológiai tartalmat. Azt jelenti, hogy az adott párt nem csupán a társadalom egy meghatározott rétegének a képviseletét kívánja ellátni, hanem programjával a társadalom egészének akar alternatívát nyújtani, minél szélesebb körének támogatását elnyerve.

A nép pártján vagyunk

Amikor újságírók, vagy a munkámat bírálók írnak és beszélnek arról, hogy balra tolódás zajlik, akkor egyikük sem tudja megnevezni, hogy mi a Jobbik programjában az, ami ezt a balra tolódást megjeleníti. Ezek általában olyan üres frázisok, amiket a fideszes sajtóban olvasunk. A Jobbik Alapító nyilatkozata, a programjai világosak. Ha ebben vannak is változások, annak az az oka, hogy az élet is változik. A változásokhoz egy politikai közösségnek tudnia kell alkalmazkodni, mert a rugalmatlanság nem, a rugalmasság viszont pozitívum. Persze, a rugalmasságot nem szabad összekeverni az elvtelenséggel! A Jobbik kellő rugalmassággal igyekszik felnőni a saját megszaporodó feladataihoz és a világ folyamatos változásaihoz is. Ezt eddig úgy tettük, hogy nem lettünk elvtelenek. Hazafiak voltunk, hazafiak vagyunk, azok is leszünk és minden magyar embert képviselni kívánunk. A nép pártján állunk a helytartókkal és a földesurakkal szemben, ahogyan a politikai üzenetünk is megvilágította ennek a néppártosodási folyamatnak a lényegét. Azt, hogy a társadalom széles rétegeinek a képviseletére van szükség, ezért nem engedhetjük meg azt a luxust, hogy olyan embereket fordítsunk szembe egymással, akik ezt az országot szeretnék építeni. Ha van is közöttük nézetkülönbség, akkor is értelmes, konstruktív vitákat kell lefolytatni, nem pedig szekértáborokat kialakítani, amelyekben értelmetlen és meddő vitákat folytatunk – mondta a Bar!kádnak Vona Gábor, a Jobbik elnöke.

Elszámoltatás helyett nagykoalíció

Csupán felfüggesztett szabadságvesztéssel sújtotta két, Andrássy úti ingatlan 2004-es elidegenítése ügyében, több százmillió forintos hűtlen kezelés miatt Fürst György, egykori vagyongazdálkodásért felelős VI. kerületi szocialista alpolgármestert és tizenegy társát első fokon a Fővárosi Törvényszék a múlt héten. Az ítélet, ami 12 év után végre megszületett, a Jobbik szerint megdöbbentő, elképesztő és szégyenletes.

Bővülő hazugságbirodalom

Kormánypropaganda, hazugságok, karaktergyilkosságok. Távirati stílusban így írható körül a fideszes médiabirodalom, ami a jelek szerint még mindig nem érte el a csúcspontját, és tovább épül. A baloldali média korábbi fellegvárait is elkezdték egy ideje bekebelezni, újabban a Népszava van terítéken. Mindeközben már a külföldi sajtó is arról cikkezik, hogy a propagandagépezet csúsztatásokkal akarja választási győzelemhez segíteni Orbán Viktorékat.

Pénz vagy emberélet?

Budapestet a múlt héten ellepte a szmog, így a Főpolgármesteri Hivatal csak pénteken hajnalban szüntette meg a légszennyezettség miatt elrendelt gépjárműforgalom-korlátozást. A hét elejétől tilos volt olyan autóval közlekedni reggel 6 és este 10 óra között, melyek forgalmi engedélyében a környezetvédelmi osztályt jelölő kód nullától négyesig terjed, vagy egyáltalán nem tartalmaz kódot. A Jobbik ingyenessé tette volna a tömegközlekedést a kritikus napokra, ám a Fővárosi Közgyűlés csak részben fogadta el a javaslatot, s csak az említett besorolású gépjárművek forgalmi engedélyének felmutatásával lehetett díjmentesen használni a budapesti közösségi közlekedési eszközöket.

Élőben közvetítették a háromórás nemi erőszakot az uppsalai migránsok

Január 22-én három fiatal migráns férfi megerőszakolt egy svéd lányt, az „eseményt” webkamerán keresztül élőben közvetítették a Facebookon. A három elkövetőt, egy 19, egy 24 és egy 25 éves férfit a hatóságok még aznap őrizetbe vették, az eset azonban alaposan felborzolta az egyébként nyugodt jóléthez szokott svéd átlagembereket.

Temető, ahol a vonatok alusszák örök álmukat

Az egyik haver tavaly ősszel megnősült, nemrég átjöttek egy vaskos fotókönyvvel, hogy megmutassák a ceremóniát megelőző fotózásról készült képeiket. Hát, dobtam egy hátast, ugyanis a szokásos parkos, romantikus helyszín helyett eléggé merész húzással – hogy finoman fogalmazzak – rusztikus környezetet választottak. Nevezetesen az istenfalvi vonattemetőt.

Elefánt a porcelánboltban

2017. január 20. óta Donald Trump az USA 45. elnöke. Alig egy hét telt el a fordulatokban gazdag, értelmezési versenyt generáló beiktatási ceremónia óta, de Trump már a Republikánus Párt címerállatának megfelelő módon, elefántként viselkedik – a porcelánboltban. A szakértők jelentős részét is meglepő lendülettel látott neki a munkának; több lépése nem volt sejthető, vagy későbbre vártuk azokat.

Büszke magyar

Sokan ámulnak, hogy mennyi pénzt kapunk az olimpia után, de ilyenkor én azt szoktam mondani, gondolkozzanak el azon, hogy én 16 éve sportolok, és ebből 13 évig egy vasat nem kaptam! Ki az, aki úgy dolgozik 13 évet ingyen, hogy majd egyszer keressen vele valamit? Senki – mondta a Bar!kádnak Márton Anita. A Kopp Békéscsabai AC országos csúccsal olimpiai bronzérmes, Eb-ezüstérmes és szintén országos csúccsal fedett Vb-ezüstérmes súlylökője elárulta: hatalmas büszkeség számára, hogy Magyarországot képviselheti a nemzetközi versenyeken, és ez az, ami leginkább motiválja. A 27 éves sportolónővel edzője, Eperjesi László társaságában találkoztunk, akit nem mellékesen 2016-ban az év edzőjének választottak.

Válságkezelés 1 nap alatt?

Ha napjainkban a Horthy-korszak szélsőjobboldali mozgalmai, szervezetei kerülnek szóba, szinte mindenkinek a Szálasi Ferenc által vezetett, később csak Nyilaskeresztes Pártként megnevezett politikai csoportosulás jut eszébe elsőként. Pedig a ’20-as és ’30-as években tucatnyi szélsőjobboldali szervezet alakult hazánkban, melyek a gazdasági világválság időszakában jelentősen növelték aktivitásukat. Az első ilyen, igazi bázissal rendelkező szélsőjobboldali párt a Böszörmény Zoltán vezetésével megalakult Nemzeti Szocialista Magyar Munkáspárt volt, mely elsősorban a szegényparasztság soraiból szerezte támogatóit.

Temesvár, a forradalmak városa

Régi adósságunkat igyekeztünk leróni, mikor az elmúlt héten a Temesközbe látogattunk. Temesvár és környéke eddig fehér folt volt a térképünkön, pedig ha természeti látványosságokban nem is bővelkedik a vidék, azért van miért ide utaznia a magyar turistának. Ezt az utat ma már nagyon könnyű megtenni, hisz Budapestet és Temesvárt autópálya köti össze, amelyen pár óra alatt le lehet érni a Bánság fővárosába.

Keresse csütörtökönként az újságárusoknál vagy a http://www.dimag.hu/magazin/Barikad weboldalon!

 

 

A Jobbik frakció növelte ivóvíz automatáinak számát, amivel ennyi műanyag flakont spórolt meg:

 

Ajánlott cikkek

Próbálta szembesíteni a hazug kormányt a valósággal, miszerint nincs elég ember a lélegeztetőgépek üzemeltetéséhez.
Ha a kenyér ugyanolyan drága vidéken, mint Budapesten, a bérekben se legyen 140 ezer a különbség.

Eseménynaptár

h
k
sze
cs
p
szo
v
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2020 szeptember